Hava Durumu

Huy çıkar ruh çıkmaz

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 08:21

Bursaspor'da bir negatif enerji aldı başını gidiyor. Futbolculara bakıyorum yüzler gülmüyor, başkana bakıyorum eski neşesinden eser yok, yöneticiler gelişmelerden bi-haber, taraftar mutsuz, şu anda tek heyecanlı Mutlu Topçu gözüküyor.
Mutlu Topçu'nun şu andaki hedefi mayıs ayına kadar mucizeler yaratıp Bursaspor'daki geleceğini bir nebze olsun uzatabilmek.
Yani ağzıyla kuş tutması gerekiyor. Çünkü durum onu gösteriyor.
Bir de işin saha içi boyutuna gelelim.
Genelde duyduğum konu şu: "Bu takım nasıl bu kadar kötü oynar?"
Bu takımın zaten harikalar yaratacağını kimse beklemiyordu. 27 puan toplandığında herkesin ağzı açık kalmıştı. Kötü oyunun faturası ise Hamza Hamzaoğlu'na çıktı. Açıkçası kazanılan bu 27 puanın değerini sezon sonunda herkes çok net anlayacak.
Futbolculara gelecek olursak çoğunda ruh kalmamış. Ya da zaten hiçbir zaman Bursaspor ruhuna erişememiş.
Böyle futbolculardan huy çıkar, ruh çıkmaz!
Gençler gençler diyoruz ama birçoğuna altın tepsi ile sunulan şansları ellerinin tersi ile itmekten bir hal oldular. Sonra da kendilerini 2., 3. liglerde görünce, "Biz Bursa çocuğuyuz. Yabancıya verilen şans bize verilmiyor" diye çıkarlar. Kime ne şans veriliyor, kim ne kadar değerlendiriyor herkes görüyor. Televizyonlar artık futbolcuların bir evine girmediği kaldı... Herkes oturduğu yerden altyapıdaki futbolcular ne yapıyor, antrenmanda neler oluyor saniye saniye takip edebiliyor. Taraftarın da huzursuzlandığı nokta bu. 5 dakika maça da baksan, antrenmana da baksan futboldan soğuyorsun.

Bursaspor şampiyon olduktan sonra ulusal ve yerel basının ilgisi yüzde 500 artmıştı. Hatta daha düne kadar foto muhabirleri şampiyon olmuş İstanbul takımları dışında her zaman Bursaspor'un atak yaptığı kale arkasında fotoğraflarını çekerdi. Bunun sebebi Bursaspor'un rakiplerine göre daha güçlü olduğunun ve ilginin onda olduğunun ispatıydı.
Ancak son oynanan Başakşehir maçında inanılmaz bir görüntüye şahit olduk. Ben de dahil 3 Bursalı foto muhabiri dışında geriye kalan 20'ye yakın foto muhabiri Başakşehir'in hücum ettiği kale arkasında durmayı tercih etti. 1 tanesi dahi bizim yanımıza gelmedi.
Nerden nereye...
Belki çoğu kişiye bu normal gelebilir ama inanın bu bana çok dokundu...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.