Hava Durumu

İşte Josue gerçekleri

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2015 07:42
Galatasaray maçı öncesi herkes birbirine bu soruyu sordu: “Josue neden 18’e alınmadı?” Şenol Güneş açıkladı, “Her anlamda hazır olursa onu kadroya alırım” diye. Buradan anladığımız tek şey; problem oyuncunun performansında değil. Peki son günlerde neler yaşandı da bu noktaya gelindi? İşte sadece gördüklerimiz…

ÇÜNKÜ BURASI BURSASPOR

Galatasaray maçına gelmeden öncesini bir aydınlatalım. Bu konu çok uzadı. Bunu aydınlatması gereken aslında bizler değiliz ama yine de gördüklerimizi sizlerle paylaşalım.
Josue’nin futboluyla ilgili şu ana kadar kim eleştiri yaptıysa o futbolun f’sini bilmiyordur. Her hareketiyle, ‘Ben futbolcuyum’ diyor.
Bu konuda hemfikiriz. Ancak futbolcunun futbol dışındaki bazı olumsuz hareketleri artık Şenol Güneş’i de çileden çıkardı.
Josue’nin rakip takım futbolcusuna ve taraftarına yaptığı uygun olmayan hareketler bini aştı.
Görünen köy kılavuz istemez.
Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu, Galatasaray’da Melo neyse Bursaspor’da da Josue o yolda ilerliyordu ki Şenol Güneş, “Dur arkadaş” dedi.
Çünkü burası Bursaspor.

YÜZDE 100 DOĞRU

Antalya kampının son günlerine doğru objektifime bir görüntü yansıdı. Josue ile Şenol Güneş birbiriyle tartışıyordu. Hararetli bir tartışmaydı. Nitekim öğrendik ki Josue, Şenol Güneş’in antrenman programını eleştiriyor. Bu eleştiriyi de arkadaşlarının içinde hocasının yüzüne söylüyor, hem de el kol hareketleriyle.
Biz bu haberi yüzde 100 doğru ancak yumuşak bir şekilde vermiştik.
Bizim işimiz gördüğümüzü yazmak. Beni takip edenler de bunu gayet iyi bilir. Yüzde 99 doğru demem hiçbir zaman. Zaten yazmam da öyle bir şeyi.
Neyse konumuzdan sapmayalım.
Olay bu şekilde gelişti. Josue ile Şenol Güneş’in tartışması orada kaldı. Ya da biz öyle sandık.

KOMİK BİR CEVAP GELDİ

Antalya kampı sona erdiğinde Josue’nin Bursa’ya gönderildiğini duyduk. Sebebi futbolcunun kart cezası sebebiyle Konyaspor maçında oynayamayacak olması. Josue, Frey ile birlikte Bursa’ya gönderiliyor. Diğer kart cezalısı Ertuğrul ise takımla birlikte otelden ayrılıyor.
3 gün sonra Mersin’e hareket eden kafilede Josue’yi göremedik.
Şaşırdık.
İlk başta akıllara, “Acaba hoca Galatasaray maçına mı saklıyor?” sorusu geldi. Ama biz aklımıza geleni yazamayız. Hemen yetkili bir kişiye durumu sorduk.
Cevap şu:
“Antrenman eksiği olduğundan Mersin’e götürülmüyor”
Pardon?
Antrenman eksiği?
Komik bir cevap.
Neden mi?
Portekizli futbolcu sakat mıydı ki antrenman yapmadı? Hatta antrenman fazlası olması lazım.
Biz bu olayı da abartmadık. Bir şeyler var ama deşmek istemedik. Aslında yapmamız gerekeni yapmadık. Bekledik. Bakalım neler olacak diye.

11’DE OLMADIĞINI GÖRÜNCE KIZIYOR

Ve gelelim tüm Türkiye’de merak uyandıran Josue’nin Galatasaray maçı kadrosuna alınmaması konusuna. Mücadele öncesi yapılan son taktik antrenmanda Josue, kendisini ilk 11’de görmez. Bu durum karşısında yine çok kızar. Yeşil Beyazlı takımın gergin futbolcusu teknik direktöründen hesap sormak ister.
Neden 11’de değilim? diye.
Bunu ben demiyorum. Bunu Şenol Güneş basın toplantısında dile getiriyor. “11’e almadım, sonraki davranışlarından dolayı da 18’e de girecek durumda olmadığını gördüm” diyor deneyimli teknik adam. 
Bu konu sizce performansla alakalı mı?
Elbette ki değil.
Konuyla ilgili en ufak yorum yapmadan sizlere aktardım. Takdir sizin.
Sizce kim haklı?
Sizce ne yapılmalı?

BURSASPOR HAK ETTİ AMA…

Biraz da Galatasaray maçına bakalım. Bursaspor çok iyi oynadı. Dakika 65’te şunu 78’de bunu 90’da şunu yaptı diye bir şey yazmayacağım elbette. Bunu herkes görüyor. Aslında herkesin gördüğü ama bir tek hakemin göremediği olaylar da oluyor. Bunlar artık normal şeyler değil.
Maç sonu Galatasaray Teknik  Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun söylediği söz maç ile alakalı her şeyi özetliyor; “Maçı Bursaspor hak etti ama…” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.