Hava Durumu

Kumarın böylesi

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2014 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 07:32
Volkan Şen’in muhteşem golünün arkasında yatan büyük bir risk var. Sırf pas vermeyip çalıma kaçtığı için büyük eleştirilere maruz kalan hatta ilk 11’den kesilen Volkan’ın attığı bu golün bir anlamı olmalı! 3’üncü dakikadan itibaren zaman geçiren, çamura yatan, futbolun ne kadar çirkin yüzü varsa sahada sergileyen Sivasspor’un hedefi ne olabilir ki? Ertuğrul gibi kaleciyle ancak küme düşmeme olur. 
Geçen hafta da yazdım. Bursaspor iç sahada 25 bin taraftara oynarsa, futbolculara ekonomik sıkıntılar yansıtılmazsa büyük başarılar bu sene de rahat yakalanır.
Tabii dış faktörler devreye girmezse. Bursa bu konuda Türkiye’de 1 numaralı şehirdir. Başarı kıskanılır. Başarıyı yakalayanlar da hemen ‘Ben’ci olur. Bu Bursa’da bir kuraldır.
Herkes kendi işine bakarsa gerçekten ama gerçekten inanıyorum ki Bursaspor bu sene çok başarılı olabilecek görüntüye sahip.
Sivasspor maçına dönelim.
Yine taraftar çok azdı. Gelen taraftarlar çok iyi bağırdı takımı ateşlemeye yetti. Ancak o sıkıntı büyük. Bir kısım taraftar, gelmeyen arkadaşlarına, “Bu takım izlenir, herkes stada” diye çağrıda bulundu. Bakalım ilerleyen haftalarda ne olacak.
Bir futbol maçı 90 dakika oynanır öyle değil mi? Bursaspor bu kuralı düzgün bir şekilde gerçekleştirdi. Ancak Sivasspor ne yaptı? Bunun adı futbol terörüdür. Real Madrid’in efsanesi Roberto Carlos nasıl olur da takımına böyle bir futbol oynatır akıl sır ermiyor. 3’üncü dakikadan itibaren kaleci Ertuğrul zaman geçirmeye başladı. Futbolcular saha içinde yatmadık yer bırakmadı. Sivasspor’un bu çirkin futboluna bir de çirkin hakem yönetimi eklendi.
Çağatay Şahan…
Futbol katletmek bu kadar basit mi Türkiye’de?
Çağatay Şahan’a birisi Süper Lig’de hakemlik yaptığını, Sivasspor’a da Süper Lig’de futbol oynadığını hatırlatması lazım. Sivasspor kısmını Bursaspor halletti. Ancak hakem Çağatay Şahan’a nasıl bir ceza uygulanıyor ilerleyen haftalarda göreceğiz.
Gelelim Volkan Şen’e…
İyi niyetinden kimsenin şüphesi yok. Ancak bir insan 7’sinde neyse 70’inde de odur. Sırf takım arkadaşlarına pas atmadığı ve devamlı çalıma kaçtığı için büyük eleştirilere maruz kalan, Şenol Güneş’in de ilk 11’de yer vermediği Volkan Şen’in attığı gol Türkiye’nin gündemine oturdu. Adıyaman’daki vatandaşımız bu gol için, “Güzel, muhteşem, harika bir gol. Volkan Şen maşallah Messi gibi adam” yorumunu yapabilir. Ancak Bursaspor’u, Volkan’ı takip edenler gole sevinse de yine saçını başını yolmaktan kendini alamadı.
Volkan çok büyük kumar oynadı.
Ortası yoktu yaptığının. Ya o top kalenin içine girecekti, bugün olduğu gibi Türkiye’nin gündemine oturacaktın, ya da…
Ya da kısmı gerçekten Volkan için hiç de iyi olmayacaktı. İki Bursasporlu futbolcunun bomboş olduğunu göre göre onlara topu atmayıp golü kaçırmak, belki başka futbolcu için çok önemli olmasa da Volkan’ın futbol kariyerine büyük darbe indirebilirdi. Volkan oynadığı bu kumarı kazandı. Ancak daha sonraki maçlarda çok dikkat etmeli. Yeteneğinden hem kendisinin hem de Bursaspor’un yararlanmasına izin vermeli. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.