Hava Durumu

Siz Arjantililer nasıl diyor:Perfecto

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2013 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 08:43

Bir Arjantinli kendi takım arkadaşını tokatlar, bir başka Arjantinli takım arkadaşını sırtlar… İşte Yeşil Beyazlı formayı giymenin ağırlığı, sorumluluğu ve ciddiyeti de budur.

Trabzonspor karşısında mükemmel bir oyun mu ortaya konuldu? Hayır. Ama ligin bitimine 8 hafta kala alınan 3-2’lik galibiyet ve gülen yüzleri görmek mutluluk veriyor.

Süper Lig’in artık sonuna yaklaştık. Bu ne anlama geliyor, futbolu bırak skora bak…
Biz de öyle yapıyoruz. Gerçi Türkiye’de bu durum ligin en başından itibaren geçerli olmaya başlıyor ama biz futbolun gerçekleri doğrultusunda düşünelim.
Bursaspor evindeki maçta Trabzonspor’u rahat yendi. 1-0 öne geçti 2-1 geriye düştü sonra 3-2 kazanmasını bildi.
Bu mu rahat geçmek derseniz. Gerçekten de rahat geçti. 3-0 geriye düşse dahi bu Trabzonspor karşısında 4-3’ü yakalardı Bursaspor.
Önemli olan üç puandı ve alındı. 40 puana ulaşmış bir Yeşil Beyazlı takım var. Ancak şampiyonluk hayal gibi duruyor.
Bursasporlu futbolcular ve teknik heyet de durumun farkında. Röportajlara dikkat ederseniz ne dediğimi anlarsınız.
Bunun sorumlusu olarak futbol kalitesi, hakemler, TFF, yönetim, teknik heyet… Ne derseniz deyin. Sonuç olarak Yeşil Beyazlı takımın hedefi üst üste 4. kez Avrupa kupalarına katılabilmek. Bunu da başaracak güçte.
Bu tablonun da büyük bir başarı olduğunu unutmamak gerekiyor.
2010 GİBİ DEĞİL
Batalla’nın Bursaspor tarihindeki en faydalı futbolcu olduğu artık net bir şekilde ortada. En yararlı yabancıdan da öte en yararlı futbolcu. Her şeyi ile bu kulübe yakışan bir isim.
Bu hafta da yaptı yapacağını.
Bir futbolcu bir takıma daha fazla nasıl katkı sağlayabilir ki. Batalla olmasa biz ne yaparız? cümlelerini sokakta çok duyuyoruz.
Bu bir yandan iyi bir yandan da olumsuz bir şey. Takım oyunundan çok bireysel başarılara doğru gidiyor Bursaspor. Yani 2010 yılındaki tablodan çok uzağa…
BURSA’DAN TOKAT’A KADAR
Pablo Martin Batalla demişken, takıma sadece sergilediği performansla değil, adamlığıyla da katkıda bulunuyor. İşte bakın Trabzonspor’un Arjantinli futbolcusu Colman’a… Gidiyor kendi takım arkadaşını herkesin gözü önünde tokatlayabiliyor. Bu cesareti bulabiliyor. İkisi de Arjantinli, ikisi de futbolcu…
Ama aradaki fark Bursa’dan Tokat’a kadar…
YEDEK KULÜBESİNE BAKIYOR VE…
Bursaspor’un hem defansı hem de kalesi adeta dökülüyor. Sezon sonunda yapılacak hamleler önemli olacak. Hikmet Karaman’ın durumun oldukça farkında olduğunu düşünüyorum.
Bursaspor’un yedek kulübesine bakınca insanın içi gerçekten cız ediyor. Karaman bir hamle yapacak, döndürüyor başını, bakıyor kimi sokacağım diye, kimse yok. Eee ne yapıyor, sahadaki futbolculara bağırmaya başlıyor. Ertuğrul Sağlam da hırsını 4. hakemlerden çıkarıyordu.
Yani sonuç değişmiyor. Hamle yapma şansı olmayan Bursaspor’un 40 puan toplaması büyük başarı. Avrupa kupalarına gitmek bu yüzden önemli.
Son olarak da dün 18 Mart Şehitler Günü’ydü. Çanakkale Zaferi’nin 98.yıl dönümünde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle andık. Mustafa Kemal Atatürk’ün Mehmetçiklerimize söylediği ‘’Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’’ sözlerinin de her zaman hatırlanması ve hatırlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.