Hava Durumu

Sorun ne Pinto?

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2012 00:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2012 00:50

 Kayserispor maçında galibiyeti getiren golü atan ancak taraftarın çağrısına cevap vermeyerek arkadaşlarını yalnız bırakan Pinto’yu, Ertuğrul Sağlam ikna ederek en azından el sallamasını sağlamıştı. Peki 14 hafta sonra ne oldu? Yine Bursa galip, yine Pinto gitmek istemiyor ve yine Sağlam ikna çabasında.

Bursaspor çok güzel bir galibiyet aldı.
Olmazsa olmaz bir üç puandı bu. Tam bir boks maçı gibiydi. Rakip direniyor, Timsah vuruyor da vuruyor.
Bir sağ, bir sol kroşe. Ama bir türlü yıkılmıyor.
Timsah, ne yapsa yıkamadığı, yumruklarla başa çıkan rakibine son saniyede bir ‘püf’ diyor ve Ordu yerlerde.
Sestak’ın şans golü olmasaydı ve Bursaspor bu maçtan galip gelemeseydi gerçekten çok yazık olacaktı.
YİNE SAĞLAM DURDURDU
Maç sonunda galibiyeti kutlayan Bursaspor takımında gözlerimiz hemen Pinto’yu aradı. Uzun haftalardır sakatlığı(!) sebebiyle oynayamayan, öncesinde de gol sıkıntısı çeken Şilili futbolcuyu coşkulu ve sevinçli beklerken, yine o asık yüzlü ve moralsiz görüntüsüyle karşı karşıya geldik.
Sadece biz gelmedik tabii ki.
Sezonun ilk maçında hatırlayacağınız gibi Kayserispor karşılamasında da galibiyet sonrası taraftarın, “Buraya, buraya, Bursaspor, buraya” çağrısına karşılık vermemiş, Ertuğrul Sağlam’ın ısrarlarıyla taraftara uzaktan bir alkış yaparak geçiştirmişti.
Bu durumu da bizler eleştirmiş, Pinto’nun sıkıntılı olduğunu dile getirmiştik, ki sonrasında ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştı.
Bu görüntüden yaklaşık 4 ay sonra yine Bursaspor’un kazandığı bir gün ve taraftarın coşkuyla takımı çağırdığı dakikalarda Pinto’yu soyunma odasına giderken iyi niyetli şekilde Sağlam durduruyor, tercüman Volkan Çay ile birlikte adeta “ite kaka” takım arkadaşlarının yanına gitmesi için ricada bulunuyor.
Pinto’yu mutlu etmek, onun yüzünü güldürebilmek için Yeşil Beyazlı takımın, teknik heyetin, yönetimin, taraftarın ne yapması gerekiyor?
Bunun dışında gol sevincinde de Pinto’yu görmemek insanın içine bir kurt düşürüyor.
Değişen hiçbir şey yok.
İnşallah bizlere golleriyle karşılık verir de takım bu işten kârlı çıkar.
TERS GİDEN BİR ŞEY VAR
Taraftarın stada gelmemesinden yakınılıyor. Bu hafta Ordu maçında 10 binden az seyirci vardı. Bu duruma Bursaspor alışkın değil elbette.
Ertuğrul Sağlam ve Tuncay Şanlı taraftarı eleştirdi. Gelmeleri gerektiğini, onlara çok ihtiyaçları olduklarını söyledi.
Bizler de taraftarın neden gelmediğini kesin olarak bilmiyoruz. Tabii ki alınan istikrarsız sonuçlar taraftarın moralini biraz bozabilir ancak bu işin altında şeyler yatıyor.
Bunun araştırılıp çözüme kavuşturulması şart. Yönetim olarak bir an önce taraftarla ilgili sorunun masaya yatırılması lazım.
Karşılaşma öncesi ufak bir grup Bursaspor yönetimini istifaya davet etti. Başka bir grup da onları ıslıkladı. Bir karışıklık söz konusu. Bir şeylerin ters gittiği aşikar.
Ama unutmayalım ki en güzel Bursaspor, taraftarlı Bursaspor’dur.
MÜTHİŞ KAMPANYA
Taraftardan bahsetmişken Bursastore’a da değinmekte yarar var. Yeşil Beyazlı taraftarlar devamlı bir serzenişte. Genel Sekreter İlhan Uslu, bu konuya eğileceklerini özellikle internet sitesinden faydalanacaklarını söyledi.
Kış gelmesine rağmen yağmurluk, mont tarzı ürünleri bulundurmayan store, internet üzerinden ne satacak merakla bekliyoruz.
Karşılaştığımız 10 Bursasporlunun 7’sinde korsan, 2’sinde geçen sezonki ürünleri 1’inde de İznik çinisi olan mavi formayı görüyoruz.
Korsancıların bayram yaptığı bu sektörde,  taraftarın yeni sezon forması almak için bir sonraki yılı beklemesi de cabası.
Kanpanya mantığının zirve yaptığı bir durum.
80 lira nere, 19.63 lira nere.
Taraftar haklı. Peki kim haksız?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.