Hava Durumu

Yoksa kadro dışı mı kalmak istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2014 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2014 04:59
Yok Fenerbahçe’ye gidiyor, yok Trabzonspor’a gidiyor, yok parasında zam istiyor derken yine bir yıldız olma adayını kaybetmeye yakınız. Ya da Ozan, Bursaspor’u kaybetmeye yakın. Yaptığı hareketler, “Yoksa kadro dışı kalmak mı istiyor?” sorusunu akıllara getiriyor. Gaziantepspor maçında Josue ile atışmasını bir kenara bırakın, oyundan çıktıktan sonra inanılmaz bir hırsla yağmurluğunu alması, kimsenin suratına bakmadan soyunma odasının yolunu tutması 19 yaşındaki bir futbolcuya yakışmaz. Peki Ozan’ın amacı ne?
Bursaspor’da sıkıntılar büyük. Buna rağmen teknik direktör Şenol Güneş’i ve futbolcuları ayakta alkışlamak gerekiyor. Gaziantepspor’u sanki basit bir takımmış gibi deplasmanda ezdi geçti. 1-0’dan 2-1 yapmak ve oynanan oyunla herkesten takdir toplamak önemli bir şey.
Oyunun gidişatı Bursaspor’un kazanacağına işaretti. O maçı Bursaspor ne kaybedecekti ne de berabere bitecekti.
Bu açıkça belliydi.
Saha kenarından maçı izlerken yanımdaki arkadaşıma 1-0 geride olan Bursaspor için; “Bursa atar, bu maç berabere de bitmez. 3 puanı alırız” dedim. Ben dedim oldu demiyorum, takım bunu izleyenlere hissettiriyor. Önemli olan konu da bu zaten.
Tekrar söylüyorum, bu kadar zor şartlara rağmen, paralarını alamamalarına rağmen, ligi Avrupa’ya gidecek sırada bitirseler dahi gidemeyeceklerini bilmelerine rağmen ortaya konan futboldan dolayı Güneş, ekibi ve futbolcular tebriki hak ediyor.

BAŞKA KİMLİĞE BÜRÜNDÜ

Ama gel gelelim ki insanı huzursuz eden, kafasında onlarca soru oluşturan bir durum var.
Ozan Tufan ne yapıyor?
Tolgay Ataokay maçtan sonraki yazısında kibarca 19 yaşındaki futbolcuyu uyarmış.
Ancak ben bu işte art niyet ararım. Kimse kusura bakmasın
2,5 sene önce yurtdışı kampında gördüğüm zaman Ozan için ilk övgü dolu haberi yapan kişi benim. Nasıl o gün övdüysek, bugün de yaptığı hataları bizim suratına vurmamız kadar doğal bir şey yok. 
Ozan, ne zaman A Milli Takım’a seçildi, ne zaman transfer dedikoduları çıktı başka bir kimliğe büründü.
Bu açık ve net ortada.
Tavırları, agresifliği, yürüyüşü değişti. Ne acıdır ki şu an Ozan’ın futbolundan bahsedemiyoruz.
19 yaşındaki futbolcu, Gaziantepspor maçında önce saha içinde takım arkadaşıyla (haklı haksız fark etmez) tartışıyor, sonra oyundan çıktığı için Şenol Güneş’e tepki gösteriyor, yedek kulübesinden hışımla yağmurluğunu alıyor ve kimsenin suratına bakmadan soyunma odasına gidiyor. Takımı 1-0 gerideyken bu hareketi yapıyor. 
Nitekim Bursaspor 2-1 kazandı. Bursa’dan ne yıldızlar geldi ne yıldızlar geçti. Ozan bir gün gider ya da gitmez. Ama giderse belki o gün üzülürüz ama ikinci gün birçok kişi Ozan kimdi diye sorar.
Kimse kendisini dev aynasında görmesin.
Yaptığı bu hareketler akıllara birçok soruyu getiriyor.
Sizce Ozan A Milli Takım’da bu yaptıklarını yapar mı? Ya da transfer söylentilerinde ismi geçen takımlarda?
Bir başka soru ki bunu etraftan da ve Ozan’a yakın kişilerden de duydum; “Satılması için kadro dışı kalmak mı istiyor?”
Uyarması bizden, uygulaması Ozan’dan.
Ya tarihteki örneklerine bakar düzelir ya da tarihteki örnek olur…

GERÇEKTEN BURSASPOR İÇİN Mİ?

Söylemeden geçemeyeceğim. Bursaspor sevgisinden midir, aşkından mıdır onu sorgulamak bana düşmez. Sadece dikkatimi çektiği için sizlerle de paylaşmak istiyorum.
İlginçtir ki bazı deplasmanlarda Bursaspor’da inanılmaz bir kafile yoğunluğu oluyor… Yani Antalya, Gaziantep, İzmir, Mersin, şöyle Ege-Akdeniz tarafları, yemeli içmeli doğu mutfağının olduğu yerler, eğlenceli yerlerde nedense insanların Bursaspor sevgisi depreşiyor.
Mesela Samsun’a giden Bursaspor uçağından futbolcularla beraber toplam 51 kişiyken, 3 gün sonraki Gaziantep’e 133 kişi gitmesi ilginçtir. Bu hep oluyor. İsterseniz haberleri bir takip edin. Rize, Sivas, Kayseri ile Antalya, İzmir, Gaziantep deplasmanlarındaki farkı siz de görün.
Yok ama yok, Bursaspor sevgisidir o Bursaspor sevgisi…
Cem Yılmaz’ın stajyerlerle ilgili bir esprisi var.
Çalış, çalış, çalış… Para? Para yok…
Bursaspor’da da öyle.
Görüntüde yalnız değil ama para konusu, yardım konusu, destek konusu açılınca, “Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.