Hava Durumu

Açılın özümü çekeceğim

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2015 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2015 08:19
Narsisius göle düştüğünden beri dünya her geçen gün daha kötüye gitmiş de görmemişiz meğer. Dört bir yanımızı kendisine hayran insanlarla doldurmuş da kader, hiç haberimiz olmamış. Aynalara bakanlar kendi suretleriyle olan ilişkilerinden sıkılmış, özçekim çılgınlığı bu yüzden başlamış, nihayetinde herkes birbirinin zamanlarının içerisinde sıkışmış kalmış. 
Teknolojinin de bir çeşit bağımlılık olduğunu ve kendine has alt bağımlılıklar yaratabileceğini kabullenmeden özlerimizin çekimlerine olan düşkünlüğümüzü anlamamız pek mümkün gözükmüyor. E ne var canım bunda alt tarafı fotoğraf paylaşıyoruz demeyin, paylaştığınız fotoğraf beklediğiniz kadar yüksek beğeni almazsa ne hissettiğinizi ya da nasıl bir tepki verdiğinizi düşünün.
Neyse efendim, bizim yerimize düşünmesini çok seven televizyon dünyası buna da bir çare bulmuş elbet. Akıllı telefonlarınızı boşverin eskisi gibi televizyon bağımlısı olun mesajı vermek için olsa gerek Selfie adında bir dizi sürmüşler piyasaya. Milyonlarca takipçisi olan sosyal medya fenomeni hanım kızımızın gerçek hayatla, gerçek arkadaşlarla iletişim kurmaya çalışması ve kendisine yardım eden eski kafalı iş arkadaşına da zamana ayak uydurmayı öğretmeye çalışmasından ibaret bu dizinin bir iki bölümünü izleyin derim. 
Hatta diziden aldığımız mesajları kafalarına sokabilmek için “selfie ayakkabısı” üretmeye karar veren arkadaşlara da izletelim. Evet evet doğru okudunuz, kadınlar için ucuna akıllı telefon yeri eklenmiş özel ayakkabı üreteceklermiş. Kendimize olan aşkımız o kadar büyüdü ki, tek elimizle özçekim yapmaktan o kadar yorulduk ki, deniz paletini andıran ayakkabılarla gezmek için can atıyoruz. Zaten hepimiz ayak başparmağımızı kendimizi bildik bileli çok etkin kullanıyoruz. Öyle değil mi bayanlar?
Bundan sonra sık sık bacak omza hareketiyle fotoğraf çekmeye çalışan kadınlar göreceğinizi sanı-yorsanız yanılıyorsunuz. Selfie çubuklarının tutmasının nedeni fotoğrafların yukarıdan aşağıya bir açıyla çekilebilmesiydi. Hangi kadın, göbeği tarafından kesintiye uğratılmış bir fotoğraf ister ki? Hayır, zaten hangimiz sokak ortasında “açılın özümü çekeceğim” diye bağırdıktan sonra bacağımızı yüz seviyemize çıkaracak kadar esneğiz ki?
Çubuk ve ayakkabı gibi saçma icatların yalnızca kadınlara değil tüm insanlığa hakaret olduğunu düşünüyorum bu arada. Siz özünüzü çekedurun biz de şu dünyayı altüst ededuralım diyorlar resmen baksanıza… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.