Hava Durumu

Araştırma!

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2014 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2014 09:04
Çocukluğumuzun yarısında bilim adamı olacağımızı düşünmüştür ailelerimiz, diğer yarısında da  bilim adamı olmayacağımızı kabullenmekle uğraşmışlardır muhtemelen. Çocukken hepimiz meraklı, akıllı ve yaratıcıyız. Büyüdükçe sıkılıyor muyuz ne, vazgeçiveriyoruz her yeni bilgide duyduğumuz heyecandan. Onun yerine gelsin gri eşofmanlar, televizyon kumandaları… Hem zaten boşuna maaş almasın değil mi, İsviçreli bilim adamları…
Her geçen gün başka bir araştırma sonucuyla karşı karşıya kalıp, bazılarına şaşırıyor bazılarına da gülüp geçiyoruz. Bu da araştırma mı canım, sorsaydınız ben söylerdim diye! Neden? İşte hep o çocukluğumuzda kırılan hevesler yüzünden. Hep o heyecanımızı kaybedişimizden. 
Mesela son okuduğum bir araştırmaya göre; haberi yapan bilim adamlarının menşei ile ilgili bilgi vermediğinden bu kısmı boş geçeceğim; evden çıkmadan karısını öpen erkekler, öpmeyenlere oranla beş yıl daha fazla yaşıyorlarmış. Şimdi böyle bir araştırma için ne kadar bütçe ayırmışlardır, ne kadar zaman harcamışlardır bilemiyorum. Ama bizim memlekete gelip yüz evli çift ile görüşseler yeterdi, hatta çiftlere de gerek yok, ev hanımları durumu özetlerdi. Hazır gelmişken cennet memleketimizde güzel bir tatil de yapabilirlerdi. 
Her sabah evden çıkmadan karısını öpen adam, akşamları kafasını dinler bir kere. Ne kadar öpücük, o kadar az dırdır. Bunu çözebilmek için bilim adamı olmaya gerek yok. Hemcinslerime laf ediyor değilim, dırdır ediyorsak da sebebi erkeklerdir demeye getiriyorum, yanlış anlaşılma olmasın. 
E dırdır ne kadar az olursa ilişki o kadar mutlu, insanlar o kadar az stresli olur, yalan mı? Son dönemde ortaya çıkan hastalıkların çoğunun sebebinin de stres olduğunu düşünürsek, matematiksel hesaplama yapmadan da eşleriyle iyi geçinen erkeklerin daha uzun yaşayacağını söyleyebiliriz sanıyorum.
Yani aslında öyle pırlantalara, altınlara falan gerek yok. İlla ki gidip gül alayım, sayısını da birlikte olduğumuz yıldan esinleneyim gibi klişe jestlere de gerek yok. Kapıdan çıkmadan arkanızı dönün ve eşinize sarılın beyler. Sarılmak iyidir. Öpüşmek güzeldir. İkisi de ömür uzatır, bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. 
İçten bir öpücük, dünyaya bedeldir… İnsan arada kendine de sevdiğine de bunu hatırlatmalıdır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.