Hava Durumu

Askıda ne var?

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2014 08:17
Paylaşmayı seven bir milletiz çok şükür. Neşemizi, kederimizi, öfkemizi bazen cinnetimizi bile paylaşırız. Bize göre değildir tek başınalık, biz paylaştıkça anlamlanırız… Genlerimizden, köklerimizden gelir paylaşma hissi, sonradan öğrenmez, sonradan alıştırılmayız… 
Şimdiki zamanlardan şikâyet edip duruyoruz ya hani, “Vefa'yı bozacı sanıyor bu nesil” diye dert yanıyoruz. Farkında olmadan nasıl da haksızlık yapıyoruz aslında. 
Çünkü yeni neslin paylaşmaktan vazgeçtiği, bireyselleştiği ve dünyayı umursamadığı falan yok. 
Paylaştıkları şeyler ve paylaşma araçları değişmiş durumda yalnızca. Yoksa gençler hala hayatı paylaşarak yaşamakta, birlikteliğin tadını çıkarmakta… O yalnızlaşıp, kendiyle kalanlar daha çok umduğunu bulamayan orta yaşlılar galiba. 
Şimdi efendim, gelelim yetenekli gençlerin yeniden değerlendirdiği alışkanlıklara. 
Askıda kahve hikâyesini hepiniz bilirsiniz aslında, hani gerçekleştirilen en güzel inceliklerden biridir benim için. Fazla parası olan, olmayanlar için kahve bırakır askıya ve böylece kimsenin içi sızlamaz bu dünyada yalnızım diye… 
Askıda Ne Var, internet üzerinden hızla yayılan, herkesin takdirini kazanan ve hayranlık uyandıran bir oluşum. 
Hayatta kalma mücadelesinin, kendi hayatını kurma savaşının en önemli yerinde duran üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlamak için yola çıkan oluşum bugün, farklı sanatsal etkinlikler için ücretsiz davetiye çekilişleri de düzenlemekte ve üniversite öğrencilerinin sosyal yaşamlarına da katkıda bulunmakta. 
Siz üniversite yıllarınızı çoktan geride bırakmış olabilirsiniz. Öğrenci dediğinin sürünmesi gerektiğine de inanabilirsiniz. Ben bütün kalbimle bu oluşumu destekleyecek, herkese anlatacak ve elimden gelirse daha fazla öğrencinin faydalanmasını sağlamak için uğraşacağım. 
Bursa'nın da yer aldığı bu projede siz de, projeye katılan mekânları öğrenebilir, bu soğuk havalarda evinden uzak gençlerimize yalnız olmadıklarını hissettirebilirsiniz. 
Sosyal medya hesaplarından da takip edebileceğiniz oluşum ile ilgili askidanevar.com internet adresinden de bilgi edinebilirsiniz. 
Askıda ne var; askıda sevgi var, paylaşmak var, geleceğe dair umut var askıda… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.