Hava Durumu

Ayakkabı aşkı bulaşıcı mıdır?

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2015 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 08:01
Görmezden geleyim, sesimi çıkarmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi, elden ne gelir. Evet, birçok kadın ayakkabılarıyla sandığınızdan daha ciddi bir ilişki içerisindedir. Elbiselerinden, takılarından ve hatta bazı arkadaşlarından vazgeçebilirler ancak ayakkabılarından asla! Bir ayakkabıyı kaç kere giydikleri önemli değildir, yılda bir kez de giyseler o ayakkabı onlar için önemlidir, kıymetlidir, vazgeçilmezdir. Zira alana kadar canları çıkmıştır, doğru ayakkabıyı bulmak için saatler harcamışlardır. Sindirella sağ olsun, kadınlar ayakkabıların mutluluk getireceği fikrine umutsuzca bağlanmışlardır. 
Tamam, hepsi değil yalnızca bazı kadınlar, sinirlenmeyin hemen. Peki, bu bazı kadınlar, ayakkabıya olan tutkularını etraflarına da bulaştırıyorlar mıdır? Ayakkabıya olan bu karşılıksız aşk, karşılıksızdır zira hiçbir ayakkabı hiçbir zaman sevmeyecektir sizi, insan genlerinde de taşınır mı acaba? Babadan oğula geçen padişahlık gibi, anneden evlatlarına miras mıdır bu sevda?
Çağla Şıkel oğluna alamadığı Dior ayakkabıların pahalılığından yakındığından beri, düşman gibi ayakkabı izi sürmeye başladım. İnsanların ayakkabı seçimle-rine, çocuklarına nasıl ayakkabılar giydirdiklerine bakar oldum. 1750 liralık ayakkabı alamayan ünlü evlatları ile abisinin küçülmüş ayakkabılarını giyen memleketim çocukları arasındaki adaletsizliğin de genler ile bulaşıp bulaşmadığını düşünür oldum. 
Millet olarak ayakkabıya dair her detaya feci takıldığımız ortada iken, acaba ayak fetişi miyiz hepimiz diye sormadan da duramadım elbet ya, yanıt vermeyi beceremedim kendi sorularıma. 
Ayakkabıları sevmekte bir sakınca yok, takı tutkunu olmakta da, kravat biriktirmekte de. Günlük rutininizi bozmuyorsa, size asla yapmayacağınız şeyler yaptırmıyorsa, neyi istiyorsanız onu sevebilirsiniz. İster kokulu mum delisi olursunuz ister İspanyol paça pantolon koleksiyoncusu ister de marka bağımlısı. Yeter ki gözümüze gözümüze sokmayın. Yeter ki, başka bir dünyada yaşı-yormuşsunuz gibi açıklamalarda bulunmayın. Yeter ki anlamsız bağımlılıklarınızı evlatlarınıza geçirmeyin. 
Birçok kadın ayakkabılarıyla sandığınızdan daha ciddi bir ilişki içerisindedir efendim, kabul. Ama birçok kadın bunu bulaştırmaz etrafında yaşayanlara ya da geleceğe hazırlamaya çalıştığı çocuklarına. Zira ayakkabısız yaşamayı da bilir bahsettiğim birçok kadın, önemli olanın ayakkabı markası olmadığını da bilir, sıcak bir yuvanın hiçbir tutkuya feda edilmeyeceğini de…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.