Hava Durumu

Bağımlılık mı o da ne?

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2015 07:51
Bütün bağımlılar gibi bağımlı olduğumuzu inkar etme aşamasındayız hepimiz. Sanal özgürlüğümüzle saçlarımızı savura savura gezerken, bir günlük elektrik kesintisi aslında ne kadar bağımlı insanlar olduğumuzu bize yeninden gösterdi. Revolution dizisi ile dalga geçenler çok merak ediyorum dün neler hissetti?
Elektriklerin gittiği anda metronun çalışmıyor olması yüzlerce insanı şaşkınlığa uğratmaktan daha fazlasını yaptı. Birçoğumuz öylesine alışmışız ki metro rahatlığına, alternatif ulaşım yollarını öğrenme ihtiyacı bile hissetmemişiz bugüne kadar. Yok canım ne bağımlılığı, alt tarafı gideceğimiz yere ulaşana kadar biraz kaybolduk ulaşım ağı içerisinde. 
Akıllı telefonlarımızın o kadar da akıllı olmadığını bilsek de, bataryalarının bir anda boşalmasıyla elimiz ayağımız titremeye başladı kabul edin. Sosyal medya hesaplarımızı kontrol edemedik, sohbet ettiğimiz gruplardan uzak kaldık, dünyadan koptuğumuzu sandık, iletişimin başka türlü bir yolu var mıydı hatırlayamadık. Yoksunluk hissi bütün bedenimizi sardı, nice sevgililer haberleşememekten depresyona girdi, bağımlılık mı o da neymiş alt tarafı biraz sarsıldık. 
Üretimin durmasından, sinirlerin yıpranmasından, bir araya gelen her üç kişiden farklı bir komplo teorisi çıkmasından, annelerin buzluktaki gıdalar için endişelenmesinden, bir anda herkesin mum diye ağlamasından, çaktırmadan yaşadığımız panik halinden, elektriksiz bir yaşam nasıl olurdu senaryoları üretmeye çalışmaktan akşam saatlerinde kurtulmuş olsak da, teknolojiye ne kadar bağımlı hale geldiğimizi anlayamadık hâlâ. 
Ben diyorum ki, bilinçaltımızı temizlemek için birbirinden farklı teknikler üreten bilim adamları teknoloji bağımlılıklarımız için de bir çözüm üretsin. Yirmi beş yaşını geçen herkes bir süreliğine doğayla iç içe olduğu, sevdikleriyle mektupla haberleştiği, elektriksiz de yaşayabileceğini öğrendiği bir kampa alınsın. Dünyanın son hali göz önünde bulundurulursa, askerlikten çok elektrikler gittiğinde nasıl hayatta kalacağımızı bilmek yarayacak işimize. 
Tamam, kabul etmeyelim bağımlı olduğumuzu ama önlem alalım bağımlı olma ihtimalimize. Günlük teknoloji dozunu alamayan herkes dün hafif çaplı bir panik atak geçirdi sonuçta, gömmeyelim kafamızı daha fazla kuma. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.