Hava Durumu

Bağımsızlık güzeldir

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2015 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2015 09:05
Her şeyin bağımsızı güzeldir arkadaş. Etrafınıza bakın, görünmeyen iplerle birbirine bağlanmış detayları inceleyin. Komplo teorilerine kurban gidin demiyorum ama arkamızdan sarkan iplerin farkına varmadığımız sürece ne hayattan ne de sanattan zevk alamayacağız. Bize sunulan ile yetindiğimiz sürece de bir adım öteye gidemeyeceğiz. 
Ülkemiz saati pazar gecesi bütün dünya gözlerini     Akademi Ödülleri’ne dikmiş, heyecanla bekliyor olacak. Kırmızı halı kıyafetlerinin bile sansasyonel olduğu yarışmayı kaç milyon kişi izleyecek tahmin etmek oldukça zor. Elbette üzerine konuşup değerlendirmeler de yapacağız, kendi favorilerimizin durumuna yorumlar düzeceğiz. Ama Hollywood böylesine görkemli bir törenle kutlarken sinema aşkını, sinemayı Oscar törenlerinden ibaret saymaktan vazgeçemeyeceğimizden korkarım. 
14 yıldır İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Bağımsız Film Festivali If; artık yalnızca İstanbul sınırları içerisinde gerçekleşmiyor biliyorsunuz ki. İzmir ve Ankara dışında Bursa’da da gösterime girecek olan filmleri bu hafta sonu izlemeniz, film gösteriminden sonra filmin yapımcıları ya da yönetmenleriyle gerçekleştirilecek interaktif söyleşilere katılmanız da mümkün. 
20, 21 ve 22 Şubat günlerinde Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi’nde gösterimi gerçekleştirilecek filmler arasında 1001 Gram, Hayat Var! Yırca Validebağ, Yuva Öğretmeni ve         Yes Men İsyanda gibi filmler yer alıyor. 
Film gösterimlerinin bilet ücretinin yalnızca 4 lira olduğunu hatırlatır, izlemek istediğiniz film ile ilgili şimdiden yerinizi ayırtmanızı da şiddetle tavsiye ederim. Biliyorum olmadığında dört lira da çok para ama her gün nelere vermiyoruz diye de hatırlatmak isterim. 
Sinema güzeldir. Bağımsız sinema daha da güzeldir. 
Gişe filmlerini izlemeyin, Hollywood’dan uzak durun falan demiyorum zira Oscar ödülleri için durduk yere heyecanlanmıyoruz. 
Ama bu gösterişli dünyanın büyüsüne kapılıp da bağımsız filmlerin güzelliğinden, özelliğinden, özgünlüğünden mahrum bırakmayın kendinizi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.