Hava Durumu

Bahar gelir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2015 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 08:11
Kâh güneşli kâh yağmurlu, yer yer karlı ve bulutlu geçen mart ayı atalarımızın deyimlerini haklı çıkarırken bizim de canımızı çıkardı. Kombilerin dereceleri, sobaların ayarları bozuldu. Nice hırka, şal çantada taşınmaktan helak oldu. 
Küresel ısınma iklimle birlikte zihinlerimizle de oynarken, kapıdan baktırmayı ihmal etmeyen koskoca bir mart ayı sonuna yaklaştı. 
Üzerimizdeki kalın yorganlarla birlikte ruhumuzu esir alan karanlık havalardan da kurtulacağımızı umduğumuz nisan kapıda. Bizimle birlikte şehir de uzun zamandır büründüğü bu yorgun tavırdan kurtulacaktır diye hayal kuruyorum. 
Nisan ayı Bursa için yine birbirinden farklı etkinliklerle, baharla, neşeyle ve umutla geçecek. Şehir kapılarını yalnızca tomurcuklanan çiçeklere değil, konserlere, tiyatrolara, sergilere, kahve sohbetlerine, doğa yürüyüşlerine de açacak. 
Uludağ eşsiz bitkileriyle bizi yürüyüşe çağıracak, deniz kenarlarında birbirinden lezzetli balıklar bizi bekleyecek, şehrin göbeğindeki kalabalıktan nereden geldiği belirsiz bir enerji yükselecek ve Bursa, hiç kim-senin duymadığı şarkıları mırıldanmaya devam edecek. 
Cemreler düştükten sonra bile bizi kapalı mekânlara mahkûm eden hava durumu ne kadar hızlı değişir bilemiyorum. Akşamları soğuk iliklerimizi dondurduğunda acaba bu yıl bahar gelir mi diye düşünmeden de edemiyorum. Sonra bahçede renkleriyle göz alan meyve çiçekle-rine bakıp, doğanın döngüsünü her yıl tamamlıyor olmasının mucizesine şükrediyorum. 
Nisan ayına bir iki gün kalmışken, ay bu havalar da tam hastalık havası diye söylenip durmaktan vazgeçelim derim ben. Yedek hırkamızı özenle yerleştirdiğimiz çantamızı kolumuza takıp, doğanın uyanışının mucizesine tanık olmak için evlerden çıkalım. Kentte düzenlenecek etkinliklerin tarihlerini ajandamıza not alıp, baharı da güzellikleri de kaçırmamayı garantileyelim. 
Demem o ki, bahar hemen gelir mi yoksa bizi biraz daha bekletir mi bilmem ama kendi baharımızı yaratmaktan korkmamamız gerekiyor aslında. Hava durumuna göre değil de ruh durumuna göre yaşamak bi-zim elimizde ve aradığınız neşe aslında hep sizinle başlayan her yeni haftada, kötü hissettiğiniz her pazartesi gününde…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.