Hava Durumu

Bana ellerini ver

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2015 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 08:16
Ne garip varlık şu insanoğlu değil mi? Bir söylediği bir söylediğini tutmaz, bir yaptığı diğeriyle uyuşmaz ama sorsanız hepsi birer tutarlılık abidesidir. Sosyal medyada Mevlana’dan Fuzuli’den sözler paylaşır, arkadaş ortamlarında iç güzelliğinden dem vururlar. Sorsanız her biri iyi niyet timsali, iç güzellik uzmanı. 
Sonra bir fırsat çıkar karşılarına ve tırnaklarını yiyerek, kendilerinden geçerek kullanmaktan çekinmezler bu fırsatı. Aman sakın bir kusurunuz olmasın ya da toplum normlarının “kusur” sayabileceği bir özelliğe sahip olmayın, bir anda üşüşüverir leş kargaları. 
Çok merak ediyorum “Benim için güzel kadın, güzel bakan kadındır” diyenlerden kaçı sosyal medya hesaplarından Pınar Altuğ’un elleriyle ilgili yorum yaptı. Kendi tasarladığı yüzükleri paylaşan Altuğ’a ellerinin çok çirkin olduğunu düşündüklerini söylemek, kendi bedenlerindeki kusurları ortadan kaldırdı mı?
Yalnızca bizim ülkemizde olmuyor böyle durumlar elbette. Kozmetik devlerinin ya da moda endüstrisinin dayatmaları     yüzünden sürekli güzel olması gerektiği fikrine kapılan ve bu fikir altında ezilen tüm kadınlar, kendilerince güzel buldukları bir kadının kusurlu olduğunu sandıkları anda saldırganlaşıyorlar. 
Bir nevi, bak işte bu da kusurluymuş, bunca yıl beni neden dışladınız isyanı bu gibi geliyor bana. Yıllarca aynadaki yansımasıyla barışmasını beceremeyen kadınlar, öfkelerini bir el fotoğrafından çıkarmaya çalışabiliyorlar. Dolayısıyla         bu durumda Pınar Altuğ’un aldığı yorumlara değil, ona yorum yazma ihtiyacı hisseden kadınların haleti ruhiyelerine üzülmek gerekir. 
Birlikte olacağınız kişinin güzel elli olmasına dikkat edebilirsiniz, belki de bembeyaz dişleri yoksa sizin için görünmezdir insanlar ya da ne bileyim uzun boy olmazsa olmazınızdır. Bu ve bunun gibi yüzlerce takıntı sıralanabilir. Aslında altında yatan sebeplere bakılması gerektiğini düşünsem de kişisel tercihinizdir. Ama hiç tanımadığınız ve muhtemelen de asla tanışmayacağınız bir kadına sırf ünlü diye fiziksel özellikleriyle ilgili hakaret edebileceğinizi düşünmek, asıl kusurlu olanın düşünce tarzınız olduğunun ispatıdır. 
Ben Altuğ’un yerinde olsam sosyal medyada #banaelleriniver etiketi açar, herkesi kendisiyle barışmaya çağırırım. 
Ve yorum yazanların yerinde olsam da kendimi avutmak için başka mecralar ararım. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.