Hava Durumu

Baykuş bir sanattır

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 08:10
Sanatla uğraşan insanların dünyaya farklı bir yerden baktığına inanırım. Ve bu bakışlarının sonradan gelişse de, doğuştan geldiğine de. Dolayısıyla hepimizin içinde bir sanatçı olduğunu düşünen iyimserlere katılmıyorum bu hususta. 
Bursa’da on yıldır hizmet veren ve henüz birçoğumuzun hayatta ne yapmak istediğine bile karar veremediği yaşlarda kendini sanata adayan kişiler tarafından kurulan bir sanat merkezi var. Aslıhan Fatma Kabakçı, Mihrişah Bulut ve Yusuf Bulut tarafından işletilen sanat merkezinde resimden heykele, vitraydan karikatüre kadar birçok alanda eğitimler veriliyor. Baykuş Sanat Fabrikası, eğitim vermenin yanında birçok sanatçıya, sergiye ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atarak, kentimizin sanat hayatına önemli bir dinamizm katıyor. 
Çekirge’de bulunan sanat fabrikasını ziyaret etmek için illa ki bir bahaneye ihtiyacınız yok. Ancak bu hafta sonu, yepyeni bir sergi ile Bursalılarla buluşmaya hazırlandıklarını da haber vermek isterim. 21 Aralık Pazar günü saat 16.00’dan itibaren ziyarete açık olacak serginin resmi açılışı ise 18.00’de gerçekleştirilecek kokteyl ile yapılacak. Bir hafta süresince izlenime açık olacak sergiyi kaçırmamanızı ve kentimizin genç sanatçılarının gözünden dünyayı yeniden keşfetmenizi şiddetle tavsiye ederim. 
Bugüne kadar birçok kişisel ve karma sergide yer alan, ayrıca birçok yarışmanın seçici kurul üyeliği görevini üstlenen Baykuş Sanat Fabrikası sanatçıları, Pazar günü “Postmodern Kadrajlar” adını verdikleri yağlıboya sergi ile hayatımıza yeni bir fırça darbesi vurmaya hazırlanıyorlar. Üstelik Bursa’nın iş, medya ve cemiyet hayatından birçok ismin katılacağı etkinliğe bizi de bekliyorlar!
Velhasıl, bu pazar günü pijamalarınızla aşk yaşamak yerine evden çıkıp güzel bir etkinliğe katılabilir, yaşamı anlamlı kılan detaylarla tanışabilir, başka dünyaların kapılarını aralayabilir, hızla akan modern hayatınızda bir nefeslik keyif yaratabilirsiniz… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.