Hava Durumu

Beni seçin!

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2015 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 07:58
Seçimler yaklaştıkça dört bir yanımızı afişler, bayraklar, el ilanları ve sözlerinde ne dediğini tam anlayamadığımız yüksek sesli şarkılar çalarak gezen seçim arabaları sarmış durumda. Fikrimizi değiştirebileceklerinden değil elbet. Baha hepsi biraz da gövde gösterisiymiş gibi geliyor nedense. Yani, mantıklı düşünün, hanginiz kocaman bir afişe bakıp da “evet ya oyum bu partiye” diye çığlık attınız ki?
Ama madem seçimler yaklaştı ve ortalık “vaat deryası” haline geldi, ben adaylara farklı bir bakış açısı sunmanın daha yararlı olacağını belirtmeden edemeyeceğim. Nasıl mı? İki kelime, Valentin Gonzalez. 
Efendim Valentin Gonzalez, Meksika’nın Nezahualcoyotl kentinde yönetime aday bir isim. Onu özel kılan seçim kampanyası. Suç oranının aşırı yüksek olması nedeniyle Gotham kentine, hani şu Batman filmlerinin meşhur suça batmış şehri, benzetilen bir yerde aday olan kişi ne yapar? Tabii ki suçla savaşacağını söyler. Ama zannediyorum bunu bütün adaylar söylüyordur. 
Gonzalez söylemekle yetinmiyor. Bütün seçim kampanyasını 1960 model bir “Batmobile” ile yürütüyor. Selamlayın Gothamlılar, yeni başkanınız geçiyor! Evet, Gonzalez’in arabası beni seçin diye bağırıyor. O,  afişlere suçla savaşta Batman gibi olacağım demek yerine daha yaratıcı hatta belki marjinal sayılabilecek bir yöntemle seçmenine ulaşmaya çalışıyor. 
Biz hâlâ kötü senaryolu, söylediklerine kendileri bile inanmayan insanların rol aldığı reklam filmleriyle, yerden göğe döşediğimiz bayrakların renkleriyle uğraşalım. 
Etrafınızda seçimde aday olan birisi varsa uyarın. Tanıyorsanız, danışmanlarını da uyarın. Zira kararını çoktan vermiş olan seçmenin aklını çelebilmek için ezberlenmiş konuşmaların ötesine geçmeleri, yüksek maliyetli afişlerden daha fazlasını yapmaları gerekiyor. 
Sokaklarda “beni seçin” diye bağıran bir kampanya ile hafızalarımıza kazınmaları gerekiyor. Bize Gonzalez gibi yaratıcı fikirlere açık beyinler lazım. 
Mizah duygusu bu kadar güçlü bir millete, seçim geleneklerine bu kadar bağlı siyasetçiler az geliyor beyler bayanlar, anlasanıza. Hem, o çalan şarkılarda ne dendiğini hiçbirimiz anlamıyoruz. Aklımızda gereksiz birer gürültü olarak kalıyorlar yalnızca. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.