Hava Durumu

Beşer şaşar

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2014 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 08:34
Hata insana mahsustur elbet. Haya-tımızın bir döneminde hepimiz, yapmamış olmayı dilediğimiz şeyler yapmış, bir daha aklımıza bile getirmek istemediğimiz adımlar atmışızdır. Pişmanlıkla yaşamak ya da kendimizi affedip gelecek günlere bakmak bizim tercihimize kalsa da, he-pimiz illa ki “hata” diye nitelendirdiğimiz bir şeyler yapmışızdır şu hayatta. Beşeriz, şaşarız sonuçta.
Bundan on bir yıl önce, yarışma programlarının hayatlarımıza yeni yeni girdiği ve henüz tam işgal etmediği bir dönemde, bir sanatçı bir sanatçı adayına, sabıkasından dolayı sanatçı olamayacağını haykırmıştı ekranlarda. Muhtemelen hatırlıyorsunuzdur Deniz Seki ve Bayhan tartışmasının yaşandığı Popstar yarışmasını. Belki Deniz Seki ile aynı fikirdeydiniz belki de Bayhan’ın bu kadar üzerine gidilmesine fena içerlemiştiniz. 
Deniz Seki, altı ay süren kaçışının ardından yakalanıp hapse girdikten sonra Bayhan, açıklama yaparak, Seki’nin hapse girmesinden mutluluk duymayacağını belirtmiş. Yüce gönüllülük mü dersiniz, tamamen imaj yüzünden böyle konuşuyor diye mi düşünürsünüz bilemiyorum. Benim tek düşündüğüm, Bayhan’ın geçmişiyle barışmış olduğu oldu. Yalnızca kendisini değil, yaptıkları yüzünden milyonların önünde kendisini yargılayan bir ismi affetmeyi de becerebildiğini düşündüm. Yüzünü geleceğe dönmek, kendi hayatını yaşamaya devam etmek bu olsa gerek diye geçirdim içimden, bu olsa gerek. 
Elbette ki Seki ile Bayhan’ın sabıkaları çok çok farklı. Elbette ki kanun önünde aldıkları cezalar da bambaşka. Ama artık ikisinin de ortak noktası, özgürlüklerinin yaptıklarının bedeli olarak ellerinden alınmış olması. 
Deniz Seki hapse girmeyi hak etmiyor ya da kesinlikle cezasını çekmeli diye görüş bildiren, taraf tutan ve birbirine saldıran sosyal medya ağlaklarına da naçizane bir tavsiyem var. Sınanmadığımız günahın masumu sayılmayız hiçbirimiz demiş ya üstat, kulağınızda bulunsun. Deniz Seki kendisini affetmeyi başarabilir mi bilmem ama sizin yerinizde herhangi bir bedel ödemediği ya da ödemeyeceği de açıkça ortada.
Memleketi mahkeme salonu haline getirip kendinizi de yargıç zannetmeye başlamadan önce hatırlatmak isterim ayrıca, bir gün siz de yargılanabilirsiniz aynı salonda… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.