Hava Durumu

Bilimli bayramlar

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2014 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2014 08:35
Bayram tatillerinin ilk gününün verdiği heyecanı hala yüreğinde hissedenlerdenseniz, bayram sabahı aklınızda bayramdan başka hiçbir şey olmadan uyananlardansanız, siz de hala çocuk sayılırsınız. Yaşımız ilerledikçe hayatla ilgili dertlerimiz büyüyor. Hayatla ilgili dertlerimiz büyüdükçe de bayram sabahlarımız sessizleşiyor, yalnızlaşıyor. Oysa çocuklar öyle mi, onlar her günün değerini biliyor, her günü bayram gibi yaşıyor. 
Çocukluğumuzda biriktirdiğimiz bayram anılarının gelecekte bayram sabahı hangi ruh hali ile uyandığımızı etkilediğine inananlardanım. Zenginlik ya da fakirlik, bayram sabahı neşeyle mi yoksa sinir harbiyle mi uyandırıldığınızla orantılıdır. Bayramda kapınızı çalan çoksa zenginsinizdir zaten, yoksa fakir. Çok güzel bir çocukluk geçirdiğini söyleyen arkadaşlarınıza ya da kendinize sorun, bayramların kalbinizde çok özel bir yeri var mutlaka. 
O yüzden bu bayram, hazır ilk gün telaşını da atlatmışken, çocuğunuzla yeni anılar yaratabilirsiniz diyorum. İnancımızın kutlandığı bu günlerin arasına, biraz da bilim sıkıştırabilirsiniz gibi geliyor bana. 
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, hazırladığı bayram programıyla bayram tatili boyunca ve özellikle bugün ve Salı günü konuklarını birbirinden farklı etkinliklerle ağırlamaya, dünyaya meraklı gözlerle bakan çocuklarımıza yepyeni yanıtlar sunmaya hazır. 
Sabah 09.30'da açılan merkezde bugün akşam 18.30'a kadar göz yanılsamaları ve çizgi film atölyelerine katılabilirsiniz. Bugün olmazsa Salı günü neşenizi,  düzenlenecek pipetten uçak yapımı ve çiçek kromatografisi yapımı atölyelerinde bulabilirsiniz. Aile ziyaretleriniz bittikten sonra, bir alışveriş merkezinin kalabalık koridorlarında sıkılmak yerine Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret edebilir, atölye çalışmalarına katılmasanız da simülatörler ve yeni açılan planetaryumun ekranında üç boyutlu uzay filmi izleyebilirsiniz. 
Bu bayram çocuğunuza yepyeni anılar kazandırabilir ve bunu yaparken kendiniz de çok eğlenebilirsiniz… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.