Hava Durumu

Bir Balkan şehri

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2014 07:54
Bursa yönetimi ve Bursalılar olarak severiz biz Balkanları. Çoğumuzun kökü ordadır, burada doğmuşsak bile o kültürle yetiştirilmişizdir, kardeş bilmişizdir, özlemişizdir, hasret çekmişizdir. Marmara'nın güneydoğusunda konumlanmış olsak da, kendimizi bir Balkan şehri olarak nitelendirmişizdir.
Geçtiğimiz ay içerisinde Edirne'de düzenlenen Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongre'sinden, çok sevdiğim bir hocam sayesinde haberdar oldum. 
Eğitimde çokkültürlülük ve yenilikçi yaklaşımlar temasıyla gerçekleştirilen kongreye Makedonya'dan Bulgaristan'a birçok Balkan ülkesi katılmış ve Balkanlardan bunca göç alan bir şehir olarak bizi yakından ilgilendiren konular masaya yatırılmış. 
Okul öncesi eğitimden güzel sanatlara kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilen çalıştayları, okullarda karşılaşılan siber zorbalıklardan eğitimde yaratıcı dramanın önemine kadar detaylandırılan konferansları incelediğimde, eğitime gönül veren insanlarla birarada olup, aklıma takılan her şeyi sorma şansı yakalayabilmiş olmayı diledim açıkçası. Ve tabi bir de kentimizde de eğitim alanında önemli adımlar atılmasına vesile olacak bu tarz kongrelerin daha çok yapılmasını.
Gelecek nesillerimizin öğretmenlerimizin eseri olduğu bilincinden hareketle daha çok çaba harcamamız, gençlerimizin aldıkları eğitim ile hayatları arasında gitgide belirsizleşen bağlantıyı yeniden güçlendirmemiz gerektiğine inananlardanım. 
Böyle bir kongreye kentimizden daha çok eğitimcinin katılması ve hatta bir sonrakinin kültürler beşiği kentimizde düzenlenmesi için gerekli çalışmaların yürütülmesi taraftarıyım. 
Biliyorum coğrafi olarak Balkanlarda değiliz ama ruhen oradayız.
Uludağ Üniversitesi öğretim görevlilerinden Berrin Sarıtunç hocama benimle paylaştığı bilgilerden dolayı teşekkür etmek ve önümüzdeki günlerde Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kongrede işleyeceği “Kurtuluş Savaşı ve Kadın” konusunun detaylarını dinlemek için sabırsızlandığımı da belirtmek isterim. 
Eğitiminiz kaliteli, eğitmeniniz hoşsohbet olsun dileklerimle efendim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.