Hava Durumu

Birlikte yaşamak

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2014 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 08:33
Tarihin bilinen ilk fotoğrafının kaydedildiği yıl 1826. Türkiye’nin ilk uluslararası fotoğraf festivalinin hayata geçirilme tarihi ise 2010. Ve ne mutlu bize ki, bu önemli festivale ev sahipliği yapan şehirde yaşıyoruz. Binlerce yıllık tarihe sahip bir kentte, geleceğe ışıkla yazılmış mesajlar bırakılmasına vesile oluyoruz. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD ( Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği) işbirliğiyle bu yıl 6-11 
Aralık tarihleri arasında dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nin teması “Birlikte Yaşamak” olarak belirlenmiş durumda. 
Son dönemde yaşadığımız toplumsal olaylardan sonra, her geçen gün birbiri
mizi ötekileştirdiğimiz günlerin üzerine, sonuçlarının bizi nasıl etkileyeceğini bilmeden doğaya yaptığımız katliamın anısına oldukça anlamlı bir tema etrafında gerçekleştirilecek olan festivalde bir de, uluslararası fotoğraf yarışması düzenleniyor elbette. 
Aynı tema çerçevesinde düzenlenen yarışmaya başvurular başlamış bulunuyor, bilginize. En fazla dört adet fotoğraf ile katılabileceğiniz yarışmanın detayları ile ilgili bilgi almak ve şartnamesini okumak için bursaphotofest.org internet adresini ziyaret etmeniz yeterli. Benim için yarışmanın en güzel sonucu, “Griye Veda, Renklere Merhaba” projesi kapsamında yarışmaya katılan fotoğrafların Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl boyunca hastane ve okul gibi kamu kurumlarının duvarlarında sergilenecek olmasıdır. Ödül alsanız da almasanız da, 
eserinizi ulaştırabileceksiniz binlerce insana… 
Festival sayfasında geçen “Birlikte yaşamak; insanın, doğanın efendisi değil parçası olduğunun bilincine varmasıdır” cümlesinden hareketle bu yıl birbirinden çarpıcı fotoğrafların yarışmaya katılacağı, düzenlenen etkinliklerin yalnızca fotoğraf sanatına değil, insanlığımıza da katkıda bulunacağı kanaatindeyim. 
Bu arada yarışmaya katılmak değil de fotoğraf ile ilgilenmek, ilgi duyduğunuz alanda düzenlenen bu festivalin bir parçası olmak istiyorsanız da; gönüllü olarak festivalde görev almanız mümkün. Yine internet sitesi üzerinden yapacağınız başvuru ile etkinlikler için kentimize gelen sanatçıların ağırlanmasında ya da portfolyo değerlendirmelerinde görev alabilir, birlikte yaşamanın ruhunu yakalamaya çalışan fotoğraflarla iç içe bir hafta geçirebilirsiniz. 
Festival kapsamında düzenlenen yarışmanın dijital dalda yapılacağını belirtir ve son başvuru tarihinin de 20 Kasım olduğunu hatırlatırım. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.