Hava Durumu

Bıyık

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 07:53
Sürmene Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Delimehmet genç yaşında ismini sinema dünyasında ve dünya sinemasında duyurmayı başardı. Peki, siz duydunuz mu?
Çektiği kısa film ile önce Bahçeşehir Üniversitesi Kısa Film Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü alan Delimehmet’e ait Bıyık filminin senaryosu da yönetmenliği de kendisine ait. Ve film, ülkemiz sınırlarını aşarak Cannes Film Festivali’nde gösterilen kısa filmler arasına girme başarısını yakalamış bulunuyor. Sosyal medya çoktan bağrına basmışken, internet ile pek haşır neşir olmayanlar henüz ismini bile bilmiyor.  
Ben denk gelmedim, günahlarını almayayım ama bu memlekette kültür ve sanatı desteklemesi gereken birimlerden gurur dolu bir açıklama, gelecek günler için bir ödül hatta burs ya da en azından onurlandırıcı bir armağan beklerdim açıkçası. 
Kendimizi başka ülkelerle kıyaslarken hep, “abi adamlar yapıyor” demek yerine; içimizden bu işleri yapabilenleri desteklesek çok daha hızlı ve mutlu yol alırız diye düşünüyorum. Sanatın özellikle evlatları için gelecek kaygısı taşıyan anne babalar tarafından “hobi” olarak görüldüğü bir memlekette, genç yaşında böylesine bir başarıya imza atmış arkadaşımızın, sanat ile ilgilenmek için gereken tüm şanslara sahip olabilmesini dilerdim. 
Bizde nedense yalnızca üniversite sınavından süper yüksek not alan öğrencilere burs veriliyor. Yani lise yıllarından son ikisini feda eder, yedi yirmidört nefes almadan ders çalışırsan iyi bir burs alabilirsin. Ama sinemaya, tiyatroya ya da ne bileyim basketbola meraklıysan, binlerce sorunla karşılaşmak için kendini hazırlamalısın. Sporla, sanatla ilgilenen gençlerimizin önünü açmak, destek olmak adına ne eğitim sistemimizde ne de kariyerlerinin başlangıcında atmalarına yardımcı olduğumuz hiçbir adım yok. 
Eğitim şart diye orada burada konuşacağımıza, kişisel ve toplumsal geleceğimizi şekillendirmek için kahve sohbetlerinin dışına çıkmamız gerektiğini anlamamız gerek zannediyorum. 
Sanatsız kalmamak adına atabileceğimiz en güzel adım da, sanat alanında kendini feda etmeye hazır gençlerimizin arkalarında durmak olacaktır. 
Umut Delimehmet’i yürekten tebrik eder, Bıyık filmini en kısa zamanda izlemenizi tavsiye ederim… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.