Hava Durumu

Bu nasıl hayat?

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2015 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 08:32
Ben haberleri izlemekten değil, okumaktan yanayım. İzlerken sinirlerinizin altüst olmasını, vahşet görüntülerinin burnumuza burnumuza sokulmasını geçtim, her haber programı için konuşmuyorum elbette ama özellikle birkaçında haber sunduğunu unutup kendi görüşlerini anlatan arkadaşlar da ayrı bir sinir bozucu. 
Magazin haberleri için de aynı sistemin daha başarılı olduğunu, az sonra çığlıklarıyla arka arkaya aynı fotoğrafın gösterildiği programlar yerine çok merak ediyorsak magazin sayfalarını okumamız gerektiğini düşünüyorum akıl sağlığımız açısından. İster elinizdeki gazeteden takip edin ister internetten, inanın hem sinirlerinizden tasarruf edersiniz hem de vaktinizden. 
Yine de, merakıma daha fazla karşı koyamadığımdan, bilmeden eleştirmenin yanlış olduğuna inandığımdan, oturup baştan sona bir magazin programı izlemek için kendimi koltuğa bağladım. Program bittiğinde bu nasıl hayat diye sormaktan da kendimi alamadım. Magazine konu sanatçılar ya da ünlüler; zira ikisi çok başka şeyler; kadar magazini izlerken hayatından saatler çalanlar adına da oldukça tuhaf hissettim. 
Ama kabul edelim, başarılı bir kafa boşaltma seansı, ciddi bir dedikodu kazanı ve tam bir mizah kaynağı. Konu komşunuz olsa “rezil herif” diye yüzünüze tüküreceğiniz insanların, sırf ünlü oldukları için yaptıklarının ya da söylediklerinin kutsanıyor olması bile toplum olarak nasıl bir ruh hali içerisinde olduğumuzun göstergesi. 
Ben mesela, Ağaoğlu’nun yirmili yaşlarda birden fazla sevgilisi olmasına şaşırmadım. Ne de olsa sever bizim toplumumuz zengin adamın harem kurmasını.  Ama Survivor denilen yarışmada ödül olarak sunulan pizza ya da yarışmacıların kaç kg taşıyabildiklerinin bu kadar konuşulmasına şaşırdım mesela. Ya da hiç haberim yoktu evliliğin Emre Altuğ’un starlığını bitirdiğinden, zorlandım anlamlandırmakta. 
Çağla Şıkel makyajsız fotoğrafını paylaşmış, Sinem Kobal sevgilisinden tokat yediği için mi ayrılmış, Sarp Akkaya neden magazin muhabirlerinin işini küçümsemiş, Ivana Sert kimi reddetmiş, Şahan Gökbakar’ın kız arkadaşı sevgilisini geçirmek için yalınayak kapı önlerine çıkmış ve bütün bunları izleyen arkadaşlar ömürlerinden kaç saatin bir anda geçtiğini anlayamamış. 
Sosyal medya sağ olsun, bütün sanatçılara, ünlülere ulaşabiliyor, ağzımıza geleni klavyemiz sayesinde kendilerine iletebiliyoruz artık. Ama her zamanki gibi işin dozunu kaçırıyor, memleket meselesiymiş gibi kendimize dert ediniyoruz. 
Magazin haberleri merak duygunuzu gidermek, o hayranı olduğunuz ünlülerin de senin benim gibi birer insan olduğunun altını çizmek için işe yarar. Bu kadar takılmamak, hayatımızda başka önemli şeylere yer açmak, eğlenceyi eziyete çevirmemek lazım arkadaşlar, aklımıza yazalım. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.