Hava Durumu

Bursa bıçağı alın bana

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2014 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 08:45
İnsan bazen gözünün önündeki değerleri göremiyor ya,  bazen de özellikle beklediği günleri atlıyor, değerlendiremiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Bıçak Tasarım Yarışması'na katılanları da, kazananları da heyecanla beklememe rağmen ödüllerin verildiği ve serginin açıldığı günü kaçırmıştım maalesef. 
Bu yüzden Tayyare Kültür Merkezi'nin önünden geçerken her zamanki merakımla camdan içerisine uzanıp, bıçakların hala orada sergilenmekte olduğunu görünce ne kadar mutlu olduğumu tahmin edersiniz. Serginin ne zaman kapanacağı ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım, elinizi çabuk tutarsanız her biri bir tasarım harikası olan bıçakları görme şansını yakalayabilirsiniz. 
Yarışmada ödül alan tasarımların yanı sıra, dereceye giremese de sergilenmeye değer bulunan bıçak tasarımları insanın aklını başından alıyor açıkçası. Kılıç kınından, mini çakılara, tasarımını gövdesinde taşıyandan, kasap bıçağına kadar birbirinden farklı ve özel bıçaklar sergilendikleri yerde size göz kırpmayı da ihmal etmiyorlar. Satılmıyor olmaları, onlara sahip olamayacak olmanız daha da çok istemenize neden oluyor. 
Bursa bıçakçılığının gelişmesi, ününün dünyaya yayılması için gerçekleştirilen bu yarışmada derece alan tasarıma sahip olma şansımız hiç mi yok acaba? 
Yani dereceye girenler “özel üretim” olarak belli sayıda üretilse de, ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan koleksiyonerler için, bıçak sevdalıları için satışa sunulsa fena mı olur? Böylelikle hem bıçakçıya hem de bıçaklarımızın özgünlüğüne destek olmuş olmaz mıyız? Hatta online olarak da katılma şansı sunan müzayede düzenlense, elde edilen gelir Bursa Bıçakçılığının geliştirilmesi için harcansa fena mı? Ben şahsen, gövdesinde Bursa kabartması taşıyan bir bıçak setim olsun isterim mesela. Kullanmaya kıyamam, evimin bir köşesinde sergilerim ama isterim. 
Bu yılki yarışmaya 99 sanatkâr 235 eser ile katılmış. Kazananları TKM Sami Güner Sanat Galerisi'nde ziyaret etmeniz mümkün. Bu tasarım harikalarından elde edebilmek için de, yarışmaya katılan sanatkârların peşine düşme yoluna gidilebilir, kim bilir içlerinden biri size özel Bursa tasarımlı bıçak yapmayı kabul de edebilir… Her şeyin seri üretim olduğu şu hayatta el emeği göz nuru bir Bursa bıçağınız olabilir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.