Hava Durumu

Bursa’nın kadınları

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 06:59
Hayattan beklentimizle yaşadığımız şehirden beklentimiz birbirine paraleldir benim gözümde. Nasıl bir hayat istediğimize karar verdiğimizde, nasıl bir şehirde yaşamak istediğimizi de fark ederiz farkında olmadan. Ve bazen de, her şeyin daha güzel olması gerektiğine inançla, elimizde ne varsa uğraşırız yaşadığımız şehri daha iyi bir yer yapmaya. 
Şüphesiz hepimiz kadınların özgürce gülebildiği, huzurla yaşayabildiği, erkekler ile aynı fırsatları yakalayabildiği bir şehirde yaşamak isteriz. Ülkemizde yaşanan son olaylarla, kadın dayanışmasına ne kadar ihtiyacımız olduğu da ortaya çıktı bir anlamda. 
Sizi bilmem ama ben bir şehrin kültürünün, geleneğinin ve geleceğinin kadınların ellerinde şekilleneceğine inananlardanım. 
Bu yüzden Bursa’mızda kurulan Burkayfed ile ilgili haberleri merakla okuyor, hayata geçirecekleri sosyal ve kültürel etkinlikleri heyecanla bekliyorum. 
Burkayfed; Bursa Kadın Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitime Destek Dernekleri Federasyonu, içeriğinde Bursalı birçok kadın derneğinin adını ve imzasını taşıyor. 
Hepimizi derinden sarsan Özgecan cinayetinin ardından basın açıklaması yapan Burkayfed, kadın cinayetlerini durdurmak adına da herkesi sesini yükseltmeye, harekete geçmeye ve örgütlenmeye çağırdı, bilginize. 
Bir şehrin ne kadar kültürlü  ya da medeni olduğunu, o şehirde yaşayan kadınların  durumu belirler. Yaşayan her mutsuz kadın, tacize uğrayan ya da şiddet gören her kadın yalnızca bizim bağrımızda bir yara değil, şehrin tarihinde de bir kara olur. 
Bu yüzden önemsiyorum kentimizde gerçekleştirilen kadın hareketlerini. Bu yüzden önemsiyorum, kadınların eğitimde ve iş hayatında, kısacası sosyal yaşamda ön plana çıkması, hak ettikleri değere kavuşması için atılan adımları. 
Bursalı kadınlar olarak, bu şehri hem kendimiz hem gelecek nesiller için daha yaşanılabilir bir yer haline getirmek hepimizin görevidir arkadaşlar, bu yüzden yazıldı bu satırlar. 
Bursa, Bursalı kadınlarla  daha güzel, daha umutlu bakıyor hayata. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.