Hava Durumu

Çantamda ne var?

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2015 08:29
Moda blogları, programları, videoları derken herkes bir kadının nasıl giyinmesi, nasıl makyaj yapması ya da nasıl yürümesi gerektiği ile ilgili fikir beyan eder oldu. Son bomba Buse Terim'in çantasında taşıdıklarını sevenleriyle paylaşması ve çantalarla ilgili kadınlara tavsiyelerde bulunması oldu. 
Yıllar önce iş arkadaşlarının ısrarıyla çantasını boşaltan ve çantasından çorap ile tatlı kaşığı gibi şeyler çıkan biri olarak bu konuda bir iki cümle hakkım olduğuna inanıyorum. 
Bizim çantalarımızda parfüm şişesi olmaz genelde. Olsa da memleketin yarısı doldurulmuş parfüm kullanıyor, az dikkat etsenize. Evde birkaç kişi yaşayıp aynı parfümü kullandığımız dönemler bile oldu, dolayısıyla çantada parfüm hem gereksiz hem boşuna ağırlıktı. 
Ah evet hemen hemen hepimizin çantasında peçete ve şarj aletimiz bulunur ama ne peçetemizi ameliyatımızla ilgili konuşma bahanesi olarak kullanırız ne de şarj aletlerimiz o kadar süslü püslüdür. Erkekler çok anlayamasalar da kadının çantasındaki her şey bir amaca hizmet eder ve “hazırlıklı” olma halinin tezahürüdür.
Gerçi Buse Hanım, sık sık toplu taşıma kullananların alışkanlıklarını henüz edinmemiş, çantasında ne bir biber spreyi ne de ağız burun tıkama suretiyle kokuyu azaltabilecek şal göremedik. Varsa yoksa allık, tarak, nemlendirici falan… Siz süsleniyorsunuz, biz savaşıyoruz anlaşılan.
Bir kadının çantasının içeriğini paylaşması mı yoksa insanların bunu izleyip kendi çantalarıyla kıyaslaması mı daha garip derseniz, asıl garip olanın o kadının çantasında atıştırmalık hiçbir şey bulunmaması olduğunu söylerim. İçinde bir çikolata yoksa neden taşınır ki kocaman çanta?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.