Hava Durumu

Çevrim içi miyiz?

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 08:25
İnternet ilk icat olunduğunda, işlerin bu kadar büyüyebileceğini öngören var mıydı merak ediyorum açıkçası. Hani henüz daha herkesin evinde internet yokken, icq kullanarak bir sürü insanla tanıştığını böbürlenerek anlatan arkadaşlarınız varken, internetten tanışıp evlenenlere şaşırırken… Aklına getiren var mıydı acaba, günün birinde peyniri bile ayağımıza getirtebileceğimizi?
Özellikle akıllı telefonlar ve akıllı telefonlara yüklenebilen alışveriş programları meydana çıktığından beri, evden burnumuzu çıkarmadan yaşayabilecek hale geldik. Öyle ya, bankacılık işlemlerinizi bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan yapabilir, faturalarınızı ödeyebilir, yemek siparişi verebilir, ayakkabı alışverişinin yanında market ihtiyaçlarınızı da çevrim içi giderebilirsiniz. Bütün bunları yapmamıza olanak sağlayacak parayı da evden kazandık mıydı, değmeyin asosyalliğimize!
İnternet üzerinden alışveriş; zevkli ve kolay olduğu kadar birçok riski de beraberinde getiriyor şüphesiz. Bir kere her sitenin güvenilir olmadığı aşikâr. Gazetelerde, televizyonlarda çokça görmüşsünüzdür dolandırılan insanları. Benim favorim 900 liraya telefon sipariş edip, karşılığında oyuncak ve salatalık kazanan abimiz ancak yarın bizim başımıza gelmeyeceğini de garantileyemeyiz. İyisi mi, alışverişi tamamla butonuna tıklamadan önce alışveriş yaptığınız site ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmayı, çok görmeyin kendinize.
Bir de tabi, aldığınız ürünün fotoğrafındaki gibi çıkmaması durumu var. Fotoğrafına bakıyorsunuz efsane, paket bir geliyor eve, terane! Bunu önlemenin yolu da galiba, iade kabul etmeyen sitelerden alışveriş yapmamaktan geçiyor. Hep ihmal ettiğiniz o detayı atlamayın ve küçük puntolarla yazılan yazıları da okuyun size zahmet. Yoksa ipek diye tül perde gönderirler, sinirden ayakkabılarınızı yersiniz. 
Uzun yıllardır hizmet veren, kampanyalarıyla birçok kadını kendine bağımlı hale getiren alışveriş siteleri de yok değil elbette. Ama insan yine de, o elbisenin üzerinde nasıl durduğunu görmek istiyor kardeşim. Ya da ayakkabılar başparmaklarıyla anlaşabilecek mi, denemek istiyor. Alışverişi sevmem, mağazalarda daralırım, çevrimiçi alışveriş tam benim tarzım diyenlerdenim ama standart beden özelliklerine sahip olmayan bedene sahip kadınları dikkate almayan sitelere de dargınım. 
Siz siz olun, ürün kataloğunda poz veren kadının manken olduğunu unutmayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.