Hava Durumu

Çok yaşa Ahmet Vefik Paşa!

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2014 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 08:39
Bursalı bir çocuk olarak tiyatroya gittiğiniz ilk günü hatırlar mısınız? İlk defa girdiğiniz o salonda ışıklar kararınca duyduğunuz heyecanı? Sahnedeki oyuncuların hepsini aynı anda takip edeceğim derken şaşı olan gözlerinizi? Benim gittiğim ilk oyun “İsli Sisli Pisli Puslu” idi sanıyorum. Çevre bilincini geliştirmek üzere hazırlanmış ve şarkısının melodisi hala aklımda olan bir çocuk oyunu… Kaç yılıydı anımsayamasam da, nasıl büyük bir mutlulukla izlediğim hala aklımda…
Hala adımınızı atmadıysanız Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'na, ya da götürmediyseniz çocuğunuzu yanınızda, çok şey kaçırıyorsunuz farkında olmasanız da. 
Neyse ki yazın kafaları şişiren eğlence anlayışı ilk yağmurun yere düşmesiyle yerini beynimizi ve ruhumuzu beslemeye bıraktı, neyse ki tiyatro sezonu çok yaklaştı. Bursa Devlet Tiyatrosu bu yıl iki farklı komedi ile perdelerini açmaya hazırlanıyor. Biri Ali Düşenkalkar yönetmenliğinde sahnelenecek olan ve Sadık Şendil tarafından yazılan “Kanlı Nigar”. Tarihsel bir komedi olan Kanlı Nigar'ın ismini hepimiz biliriz de, hikâyesini de izleyeceğiz bu kış kısmetse. 
Bu sezon yüzümüzü güldürecek bir diğer oyun ise ismini tiyatro tarihine altın harflerle yazdırmış Moliere'den “Hastalık Hastası”. Malcolm Keith Kay yönetmenliğinde sergilenecek olan oyunun konusundan bahsetmeme bilmem gerek var mı?
Oyun tarihleri henüz açıklanmadıysa da, siz Bursa Devlet Tiyatrosu'nun web sayfasını şimdiden alın sık kullanılanlarınızın arasına. Ve lütfen teşekkür edin her oyundan çıkışınızda Ahmet Vefik Paşa'ya!
Tiyatro ile izleyici olmanın ötesinde ilgiliyseniz, sahne tozunu öyle ya da böyle yutmak istiyorum diyenlerdenseniz, devlet tiyatrolarının bunun için de bir çözümü var. 16 yaş ve üzeri eğitim almak isteyenler için açılacak olan kursa katılmak tamamen ücretsiz. Tek yapmanız gereken yetenek sınavını geçmek. Kim bilir belki bir sonraki sezonda figüran bile olabilirsiniz. Geleneksel “Feraizcizade Gençlik Kursları” için son başvuru tarihi ise 17 Ekim; kaçırmak istemiyorsanız takviminizde şimdiden işaretleyin derim. 
Ne diyelim, bol gülücüklü, daha bol gişeli bir sezon olsun ve Ahmet Vefik Paşa'nın ruhu huzur bulsun… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.