Hava Durumu

Cuma geldi hoş geldi

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2015 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 07:04
Birçoğumuz cumartesi günleri de çalışıyor olsak da, cuma geldiğinde içimize bir neşe, bir huzur, önlenemez bir enerji dolduğu kesin. Bütün bir haftayı kazasız belasız bitirmiş olmanın verdiği rahatlıkla bir ya da iki gün tatil yapacak olmanın verdiği mutlulukla, hepimiz daha bir güzel daha bir umutlu başlıyoruz cuma sabahlarına. 
Siz bakmayın havaların bir açıp bir kapadığına, ruh halimize en çok etkisi olan şey yağmurun ne kadar şiddetli olduğu değil, hangi günü yaşadığımızdır bana kalırsa. 
Bu hafta sonu kışın tüm yorgunluğunu atabilmek için yirmi dört saat battaniye altında yatmayı tercih edebilirsiniz elbette. Ama mart ayını yarıladığımıza ve şehrin güzellikleri kalbimize akmaya başladığına göre, evde durmanın bir anlamı yoktur bana göre. Zaman sırt çantalarımızı alıp yollara düşme zamanıdır. 
Bursa’yı yeniden keşfetmenin, şehrin dört köşesine iz bırakmanın, yüzyıllardır bırakılan izleri sürmenin zamanıdır. 
Bursa Devlet Tiyatroları’nın düzenlediği Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali başladı mesela, gidip bir oyun izlemeli, nicedir ayrı düştüğümüz Balkanlar’dan gelen dostlarımızla hasret gidermelidir. 
Eskisi gibi kar yağmıyor diye Uludağ’ın pabucunu dama atmamalı, yeni yeni uyanmaya çalışan doğanın mucizesine tanık olmalıdır. Hem zaten temiz hava bol yeşillik insan ruhunun bir numaralı şifacılarından değil midir?
Sahil kenarlarının güzelliğine bir yudum çay ya da sade bir kahveyle varmalıdır şimdi. Denizin dalgaları arasında kaybolmalı, Mudanya’da, Tirilye’de ya da Gemlik’te Kumla’da bir ahşap sandalye bulmalı, iyot kokusunu ciğerlerimize doldurmalıdır. 
Hafta sonu gelmiştir, bütün bahaneleri evde bırakmalı, tarihin peşine düşmelidir. Hanlar, hamamlar, külliyeler, medreseler, türbeler yüzyıllardır yıkılmadılar nasılsa diye ertelememeli, vaktimiz varken şehrimizin o mistik havasının peşine düşmelidir. 
Alışveriş merkezi gezmeyi de sevebilirsiniz elbette ama açık çarşıların tadına varmanın, tarihi çarşılarda kendinizi aramanın tadına varma vakti de gelmiştir bana kalırsa. 
Hafta sonları güzeldir, Bursa da öyle… Bu ikisini birleştirmenin, yaşamın bir ucundan hayata tutunmanın zamanıdır…
Cuma mübarektir bizim için, unutulmamalıdır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.