Hava Durumu

Doyuran Kareler

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2015 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 08:24
Mevsim sıcaklıklarının normale dönmesiyle birlikte gönül yaylarında bir hareketlilik gözlenmekte. Bahar herkesin içerisine nereden geldiği belli olmayan bir umut ve neşe doldururken, evlilik hazırlıkları yapan arkadaşlarımıza da tatlı bir telaş getirdi. 
Evet, sevgili dostlar, şaka maka bir düğün sezonunun daha başındayız. Davetiyeler, organizasyonlar, elbiseler ayakkabılar, tebrikler kutlamalar derken kış yaklaşana kadar bir sürü çifti evlendirecek, bir o kadar evladımızın da sünnetinde göbek atacağız. Masrafa girecek, yorulacak, zaman zaman da düğüne ne gerek var diye kuşkuya düşeceğiz. 
Bu sezon evlenen ya da evlenmeyi planlayan arkadaşlara, evlenirken de bir sosyal sorumluluk projesine destek olabileceklerini hatırlatmak isterim. 
Düğünlerin en önemli unsurlarından biri de fotoğrafçılardır malumunuz. O özel günü kayıt altına almak, ömrünüzde bir defa giymeyi planladığınız gelinlik ve damatlıkla neye benzediğinizi hatırlamak, aşkınızın o doruk noktasında gözlerinizdeki mutluluğu fotoğraflamak istersiniz değil mi? 
Doyuran Kareler, uzun yıllardır yönetmen, oyuncu ya da fotoğraf sanatçısı olarak medya sektöründe çalışan gönüllülerden oluşan hayvanseverlerin hayata geçirdiği çok tatlı bir proje. Siz evlenirken kendilerini çağırıp birbirinden güzel ve sanatsal fotoğraflara sahip olu-yorsunuz, bu gönüllüler sayesinde de sokak hayvanları karınlarını doyurma şansı yakalıyorlar. Evet yanlış anlamadınız, Doyuran Kareler, ücret olarak para değil, mama kabul ediyor. 
İsteseniz belki de ulaşamayacağınız fotoğraf sanatçıları düğün fotoğraflarınızı çekiyor ve ödeme olarak da sizden mama alıp, barınaklarda ya da sokaklarda yaşayan hayvanlarımızın hayatta kalmasına yardımcı oluyor. 
Evlenmiyor olsanız bile, en yakın arkadaşınıza böyle bir düğün hediyesi verebilir, düğünlerine bambaşka bir anlam katabilirsiniz diye düşünüyorum. Tek yapmanız gereken doyurankareler.com adresini ziyaret ederek iletişime geçmek. 
Ve elbette projede yer alarak, iyi insanların hâlâ var olduğuna dair inancımızı tazeleyen yönetmen Savaş Çıkrak, oyuncu İdil Fırat ve fotoğraf sanatçıları Cahan Azer, Özlem Demircan, Murat Kıvrak ve Çiğdem Karabacak’a da tüm doğa dostları adına teşekkür ediyorum.
Bahar da, güneşli günler de, düğün sezonu da hayırlı olsun, düğünleriniz konuşamayan dostlarımızın hayatlarına bir umut olsun efendim, iyi pazarlar… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.