Hava Durumu

Durun, dövmeyin!

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2014 08:10
Yeni yıla yeni kararlarla girenlerden misiniz? Hani bu yıl içerisinde kesin yapmak zorunda olduklarım ya da yapmak için çabalayacaklarım bunlar diye alt alta liste yapanlardan mı? Yeni yılın sizi ya da kaderinizi değiştireceğine inanıyor musunuz cidden? Yoksa sizin için de yalnızca eğlenmek için başka bir bahane mi?
Benim yeni yıl kararlarımdan biri, o yıllardır beynimde dönüp duran cümleyi dövme olarak bedenime işletmekti. Benim için anlamı olan, baktıkça hayatımın amacını hatırlatacak birkaç kelimenin, her an her saniye gözümün önünde olmasını sağlamaktı. Ve daha yeni yıl gelmeden vazgeçtim. Böyle de istikrarlı biriyim… 
Dövme, şimdilerde süs olarak kullanılsa da, bundan bin yıllar önce, insanı koruyan tılsımlar ya da mensup olduğu kabileyi belirten işaretler olarak kullanılmış. Tabi o dönemlerde şimdilerde olduğu kadar pahalı ya da insanı korkutacak kadar riskli değilmiş. Eski Yunanlılar ve Romalıların dövmeyi suçlular ile kölelere yapmasıysa mesela, bir hayli ilginçmiş. 
Vücudunuza yaptıracağınız bir dövme elbette ki, kendinizi ifade etmenin en eğlenceli biçimlerinden biri. İster ailenizin adı, ister sizin için önemli bir tarih isterse de benim gibi hayatınızın anlamını ifade eden bir cümle olsun. İçinizdeki dışa vurmanın görsel bir şöleni olduğu kesin. Ancak şöyle bir problem var ki, her geçen gün düşünceleri de duyguları değişip duran insanın, beş yıl sonra aynı şeyleri hissedip hissetmeyeceği belirsizdir. Yani ben şimdi en çok melek figürünü seviyorum da, kırk beş yaşımdan gün aldığımda, meleklerle ilgili aynı duygulara sahip olacak mıyım acaba?
İyi kötü bir yılı geride bırakırken, yeni yıl kararlarınız arasında dövme yaptırmak varsa, ufak bir önerim olacak. Evet, elbette artık kalıcı dövmeleri lazer operasyonları ile çıkarmak mümkün. Gerçi deri altında iz kalıyor diyorlar ama en azından gözünüz görmüyor diyelim. Diyelim ki dövme yaptırmaya karar verdiniz ve hayatınızın dövme tasarımıyla karşılaştınız. Önce bir kenara oturup birkaç kez derin nefes alın. Heyecanınız devam ediyorsa da, en yakın dövmeciye gidip kalıcıya çevirmeden önce hayalinizdeki dövmenin tasarımını geçici olarak yaptırın. On beş günün sonunda hala mutluysanız ve on beş yıl sonra da mutlu kalacağınıza inanıyorsanız; durmayın, dövdürün. 
Bir de unutmadan, dövme yaptıracağınız yerin yeterince steril olduğundan emin olun… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.