Hava Durumu

Ekim Radyo

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2014 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2014 07:08
Hayat ile ilgili heyecanımızın da, enerjimizin de doruk noktasında olduğu yıllardır lise yılları. Kendimizle birlikte dünyayı keşfettiğimiz, dünyayı dize getireceğimize inandığımız ve hep hayal kurduğumuz zamanlardır. Bu yüzden kaç yaşınızda olursanız olun, o günleri hatırladığınızda güzel bir gülümseme gelir yerleşir yüzünüze. Ve elinizde olsa, bir kez daha yaşamak istersiniz herkes gibi siz de… Hele hele size dünyanın kapılarını açmaya çalışan, yaratıcılığınızı sınırlandırmadan eğitim vermek için uğraşan bir okulda okuduysanız, asla unutmazsınız.
Bursa'da yer alan Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu yüzden şanslılar arasında yer alıyorlar diye düşünüyorum. Elbette tüm liselerin etkinliklerini takip edecek kadar yakından takip edemiyoruz ama bu tarz yenilikleri duyunca da paylaşmadan edemiyorum. 
Faik Çelik Lisesi'nde eğitim alan Halkla İlişkiler ve Organizasyon alanı öğrencileri ile öğretmenleri birlikte bir projeye imza atarak, "Ekim Radyo" adıyla okul radyolarını yayına açmış bulunuyorlar efendim. Heyecanla, çabayla ve ortaklaşa gerçekleştirilen bir proje sayesinde bir nesil, hayallerinin peşinden koşmanın, emek vermenin karşılığını alacağı inancıyla büyümeye hazırlanıyor.
Radyo elbette ki yasal prosedürlerden dolayı ancak kapalı devre yayın yapabiliyor. Biz dinleyemeyecek olsak da, öğrencilerine haber toplama ve yazma, etkili konuşma, reklamcılıkta yaratıcı faaliyetler gibi birçok alanda fırsat yaratacak olan Ekim Radyo benim gözümde umuda atılmış en önemli adımlardan birisidir. 
Dilerim ki, lise sıralarının yalnızca ezbere dayalı öğretimin yapıldığı, öğrencilerin yarış atı gibi üniversite sınavına hazırlandığı bir yer olmadığı bu ve bunun gibi projelerle daha anlaşılır olur. Öğrencilerinin hayatında bir fark yaratmak isteyen öğretmenlerin önü açılır ve dilerim lise yılları gençlerimizin hayallerinin büyüdüğü anılar olarak hafızalarında yer alır. 
Ekim Radyo projesinde emeği geçen bütün öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımı da yürekten kutluyorum bu arada… Yüreğinize, hayallerinize sağlık… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.