Hava Durumu

Evlenmek gerek

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2014 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2014 08:59
Gün geçmiyor ki gazetelerde evliliğe kafayı takmış kadınların, toplumsal baskılara karşı farklı bir tavır takınmak adına kendi kendileriyle evlendiklerini okumayalım. Kadınların diyorum zira şimdiye kadar “kimseye ihtiyacım yok, kendimle evleneceğim” diyerek böyle bir işe kalkışan erkek haberi okumadım. Erkeklerin kadınlar olmadan mutsuzluktan inleyecekleri gerçeğini başka bir yazıya bırakıp, şu kendinle evlenme meselesine biraz takılmak istiyorum müsaadenizle. 
Mesela en son Londra’da yaşayan Grace Gelder, kendini keşfe çıktığı ruhsal yolculuğun sonunda kendine âşık olup evlenmeye karar vermiş. Âşık olmuş detayını ben ekliyorum çünkü ancak âşık birisi bir bankta otururken sevdiceğine evlenme teklifinde bulunup, yanıtın olumlu olması için dua edebilir. 50 kadar davetlinin katıldığı düğünden sonra Gelder, kendisini daha güçlü hissettiğini söylemiş. E yani, güçlü bir kadın olabilmek için illa evlenmek mi gerekmiş, evlenmeden önce kendisiyle yeterince bütün mü değilmiş, neymiş?
Toplumsal dayatmalara karşı çıkacağım derken, olayı çok yanlış yerden kavrıyor sanırım bu arkadaşlar. Kimseyle evlenmeye ihtiyacın olduğunu kanıtlamak için kendinle evlenmek hangi duygusal durumun izdüşümü, çok merak ediyorum. Evliliğin iki kişi arasında olduğuna mı inanmıyorlar yoksa evlenmek gerektiğine mi? Hayır, evlenmek sizin için önemli değilse, kendinizle evleneceğiniz bir düğün düzenlemek niye? Gelinlik giymenin büyüsünden mi?
Ama bir türlü anlayamıyor insan, nedir bu gelinlik merakı? Kimseyi bulamazsam, kendimle evlenirim ama yine de o gelinliği giyerim arkadaş inadı… Yani dayatmalara karşı çıkacaksan, önce bütün kadınların aynı olması gerektiğini beynimize işlemeye çalışan moda endüstrisine kafa tutman gerekmez mi? 
Evet, genelde yurtdışında gerçekleşiyor böyle “sıra dışı” organizasyonlar. Bizde bir kadın çıkıp kendiyle evlendiğini duyursa, zannediyorum önce doktora sonra da akıl hastalıkları hastanesine yollarlar. Henüz aynı cinsiyetten insanların evlenmesine bile hoşgörüyle yaklaşamayan bir toplumda, kendisiyle evlendiğini duyuracak ilk kadının önünde saygıyla eğilirim bak. Her bayram yaşlı teyzelerin “ne zaman evleniyorsun?” sorularıyla bunalan Türk kadınlarının bu yanılsamaya düşmemiş olması sevindirici olsa da, evliliğe inanmıyorum ama haydi hep birlikte toplanıp bir parti verelim ve benim dışımda kimse beyaz giymesin diyen arkadaşımın peşinden de giderim, orası ayrı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.