Hava Durumu

Futboldan anlamak zorunda mıyım?

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2014 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2014 08:35
Yıllardır bayanların futboldan anlamadığı, anlamadıkları için bir türlü sevemedikleri konuşulur durur. Ofsaytı bilmiyor olmalarıyla dalga geçilir, kadınlar futboldan anlamaz diye de genelde muhabbetin dışına itilirler. 
Son dönemde işin boyutunu abartan erkekler; kadın dediğin futboldan anlayacak arkadaşım, pres oynamasını da bilecek, kornerin ne demek olduğunu da gibi cümleler kurmaya bile başladılar. Kadın ya da erkek, genç ya da yaşlı; futboldan anlamak zorunda mı? 
Hem belki de kadınlarla ilgili durum sizin sandığınız gibi anlamamaları değil de, ilgilenmiyor oluşlarıdır. Hayatın her alanında gittikçe daha aktif olan kadınlar belki de erkeklerin haline acımış; kendilerine özgü bir alanları kalsın diye futbola bulaşmamıştır. Yoksa düğünlerde kimin hangi tasarımı giydiğini ya da kimlerin kaç altın taktığını saniye düşünmeden sayabilen annelerimizin, teyzelerimizin on bir kişilik takım kadrosunu sayamaması mümkün mü? Ya da sizin günlerce kafa patlattığınız puan hesaplamalarından hiçbir şey anlamamaları olası mı?
Sevgilinizle futbol maçı izlemek, keyifli olabilir. Sevgiliniz futboldan anlamıyor diye onu küçük görmek ya da sevmediği halde zorlamak keyifli olmadığı kadar gereksizdir de. Yani siz şimdi pres oynayan, ofsayt kurallarını bilen hatun arıyorsunuz da; hatunlar da kendileriyle ağda salonlarına gelecek erkek arkadaş aramaya başlarsa mesela? 
Siz hiç “ay bu erkekler de manikürü yalnızca tırnak boyamak zannediyor” diyen kadın duydunuz mu? Duymamışsınızdır ve muhtemelen duymayacaksınızdır da. Zira kadınlar kendi ilgi alanlarına müdahale edilsin istemezler. Erkekleri, ilgisini çekmeyen konularda bilgili olmadıkları için horlamazlar da. Umursamadıklarını düşünebilirsiniz ve çok da haksız sayılmazsınız aslında. 
Peki, neden koca koca adamlar oturup da, kadınların futboldan anlamamasıyla; düzeltiyorum, ilgilenmemesiyle ilgili kafa yorarlar anlamakta zorlanıyorum, ne kadar uğraşsam da. 
Futbol bizim için yeterince ilgi çekici değil arkadaşlar, biz basketbol seviyoruz, artık uyansanıza! 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.