Hava Durumu

Gündönümü

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2015 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 07:54
“Uyuduk mu eşit oluruz” demiş ya şair, en çok bu dize gelir aklıma gün dönümlerinde. Gün bile geceye eşitleniyorken, güneş ile ay günü paylaşmayı biliyorken, neyin gururunu taşıyoruz ki biz hâlâ?
Kadın erkek, neyi bölüşemiyoruz ki aramızda?
Her ne kadar kadınların farklı erkeklerin farklı gezegenden geldiklerini savunanlar olsa da, hepimiz 23 çift kromozomlu insanlarız ve bu dünyadayız, yeryüzündeyiz sonuçta. 
Kadınlar detaycı, erkekler çözüm odaklı olabilir. Kadın olmanın zorluklarını bir kez olsun tatmamış erkeklerin rahat hayatlarına sinirleniyor olabilir mesela. Ya da spora olan tutkularını paylaşmadığımız için erkekler de bize alınıyor olabilirler, olamaz mı sanki? Kadınlar dinlemeyi erkekler anlatmayı sevmiyor olabilir. Hatta birbirimizi hiç anlayamayabiliriz. 
Kadın ya da erkek, her birimiz tekiz, biriciğiz. Yüzyıllardır kalıplaşmış genellemeler içinde kendimizi bulmaya, kendimizi tanımaya bile yeterince fırsat bulamamışken; neye dayanarak böyle cümleler kurabiliyoruz bilmem. 
Her insan nasıl farklıysa, her ilişki de farklıdır. Her ilişkinin hızı, tutkusu, güveni, umudu ya da zamanı farklıdır birbirinden. Ama işte genelleme yapmak işlemiş ya genlerimize, normal olduğunu düşündüğümüz şeyleri bekler dururuz karşımızdakinden. Beklentiye girer, aradığımızı sandığımız şeyi bulamayınca da üzülürüz. 
Kadın erkek ayırmıyorum bunu istisnasız hepimiz yapıyoruz. 
Her aşk eşsizdir, mutlu ya da mutsuz sona ermesi sizinle birlikte milyon tane değişkene bağlıdır, garantisi yoktur ve bu yüzden yorucudur. Hiçbir şeyi     sorgulamayan yurdum insanının da ilişkisine isim koyma derdinin bu kadar büyük olması ya da mütemadiyen yaşadıklarını sorgulaması da içinden çıkamadığım bir durumdur. 
Yarın gün dönüyor, gece ile gündüz, aşk ile nefret, ay ile güneş eşitleniyor. Evren bir şekilde dengesini yenilerken insan evlatları hâlâ yüzyıllar önce yaşanmış aşkların peşinde savruluyor. 
Bugün kendinize bir iyilik yapın. Kim ne dermiş, ilişkiniz hangi evredeymiş, sonu nereye gidermiş umursamadan sevdiğinize sarılın. Sırf öyle olması gerektiğini düşündüğünüz için alttan almayın. Doğru olduğuna inandığınız için sessiz kalmayın. İçiniz ne söylüyorsa size, kalbiniz ne emrediyorsa onu yapın. 
Uyuduk mu eşit oluruz demiş ya şair, uyutmaz genellemelerin yol açtığı sorular, yanılmayın. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.