Hava Durumu

Hani benim radyom

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 07:12
Hayatın akışına öylesine dalıp gidiyor, yeniliklerin büyüsüne o kadar çok kendimizi kaptırıyoruz ki, kaybettiğimiz güzellikleri görecek ne gözümüz var ne de zamanımız. Televizyon, bilgisayar, tablet, akıllı telefon derken bir zamanlar başımızın tacı olan radyoları unuttuk gitti. 
Hani bir zamanlar insanların etrafında toplanıp radyo tiyatrolarını, arkası yarınları dinlediği, memlekette, dünyada neler olup bittiğini öğrendiği, özel konserler ile müzik keyfini doruklarda yaşadığı radyolar. O zamanlara yetişemedik belki ama hep anlatıldı o dönem yaşanan dostluklar, mutluluklar, anılar. 
Ama ucundan da olsa yakalamayı başardık radyo kültürünü, en azından benim yaşımda olanlar. Şimdiki nesil ne Okan Bayülgen dinledi radyoda mesela ne de Beyazıt Öztürk. Ne de çok sevdikleri, her gün heyecanla bekledikleri herhangi bir programcı oldu. Önce televizyon ekranlarında boy gösteren klip sunucuları ve görsel ağırlıklı müzik klipleriyle sonra internet ve mp3 kültürüyle yaşadılar müzik zevklerini. O tadı insanın damağında kalan sohbetlerden hiç alamadılar nasiplerini. 
Müziğin yalnızca hissettirdikleri için dinlendiği zaman çoktan geçti. Sohbet aralarında serpiştirilen ve en sevdiğiniz şarkıların çalınmasını heyecanla beklediğimiz o günler çok geride kaldı. Radyo programcılarının inceden alaycı tavırlarını, özgürce konuşmalarını, kaba tabirle zaman zaman geyiğin dibine vurmalarını dinleyemediler.  Şimdi bütün dünyayı taşıyoruz cebimizde. Tamam, ama memnun muyuz acaba cebimizdeki dünyadan?
Hâlâ yayın yapan radyolar ve o radyoları dinleyen insanlar var elbet. Yine de kendinize bir sorun isterim, eskisi gibi mi radyo programlarının damağınızda bıraktığınız lezzet ya da var mı eskisi gibi müdavimi olduğunuz bir ses?
Teknolojinin hayatlarımızın her alanına sinmesini güzel değerlendiren radyo programcıları da var bu arada. Yıllarca radyoda program yapan ve kendine ait bir dinleyici kitlesi olan Ayça Şen, son çalıştığı radyoyla iş ilişkisi kesilince internet üzerinden yayın yaptığı bir radyo kurdu mesela. www.aycaevhali.com web sitesi üzerinden yayın yapan ve sevenleri tarafından Ayça Başkan olarak adlandırılan Ayçe Şen’in bu girişimini oldukça başarılı buluyorum. 
Canlı yayının yanı sıra birbirinden farklı yazarların yazılarına ulaşabileceğiniz sitede, bir radyo programcısının hayal dünyasına açılan tasarım ürünler bulmanız da mümkün. Siteye bir de arkası yarın eklenirse, değmeyin keyfimize!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.