Hava Durumu

Haydi liseliler, kameraların başına

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2015 07:37
128 yıllık geçmişiyle ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Erkek Lisesi, 2004 yılından beri, sinemanın geleceğine yön vermek için adımlar atmaya, sinema tutkunu gençleri motive etmeye devam ediyor. Bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Altın Boğa Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı bile!
Yarışmaya katılmak için lise öğrencisi olmak ve sinemaya önlenemez bir tutkuyla bağlı olmak yeterli. İlk yapmanız gereken ielsinema.com sitesinden koşulları incelemek ve ön başvuru formunu doldurarak kaydınızı yaptırmak. Sonra da tabii, kamera arkasına geçip en fazla onbeş dakika uzunluğunda olmasına dikkat edeceğiniz filmin çekimine başlamak… Üstelik yapabiliyorsanız, animasyon film ile de katılabiliyorsunuz. 
Genç insanlarımızın, sanatla, sinemayla ilgilenmesi adına gerçekleştirilen bu projenin daha fazla duyulmasını, daha çok gencin, hayallerindeki filmi çekebilmek adına destek görmesini dilerim. Etrafınızda meraklı arkadaşlarınız varsa hatırlatın, yarışmaya son başvuru tarihi 01 Mayıs 2015. 
Bu arada 04 Haziran gecesi gerçekleştirilmesi planlanan ödül gecesinde, ünlü yönetmenlerle genç sinemacıların buluşma, tanışma ve kendi yollarını çizmede birer ışık bulma şansı yakaladıklarını da ekleyelim. 
Bu ve bunun gibi organizasyonlar, geleceğe dair umudumu tazelerken, gençliğe olan inancımın kaybolmasını da engelliyorlar açıkçası. Popüler müzikleri dinleyip, son moda akıllı telefonlarıyla aynı mevzular üzerine saatlerce mesajlaşmak, dilimizi laçkalaştıran televizyon programlarını seyretmek dışında işler yapan, dünyaya, sanata, hayata duyarlı gençler de var hala diye seviniyorum. 
Hem bana kalırsa, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak onlara yasaklar koymakla değil, iyi alışkanlıklar kazandırmakla olur. 
Sen daha küçüksün, otur oturduğun yerde diyeceğinize, çocuklarınızın hayallerine birer kamera olun. Kim bilir belki ileride çok başarılı bir yönetmenin anne babası olmanın gururunu yaşarsınız… Kısa film yarışması deyip geçmeyin, gençlerin hayal güçlerini inceleseniz, şaşarsınız… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.