Hava Durumu

Hayvan mısın derdin var

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2014 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2014 08:03
Hayvan hakları ile ilgili evrensel bir bildirgenin olduğundan habersiz, hayvanların yalnızca bize hizmet etmek için yaratıldığı inancıyla giriyoruz bir Kurban Bayramı’na daha. Bugününüz muhtemelen hazırlanmakla, temizlik yapmakla, alışverişle dolu geçecek. Bayram öncesi hissettiğiniz o tatlı telaş, yeryüzünde yaşayan tek canlıların biz olduğumuzu sanmanızı engellemeyecek.
Kurban kesmeyin, et yemeyin falan demeyeceğim tabii ki. Ama arada bir başınızı kaldırıp, gözlerinizi vitrinlerden sokaklara kaydırıp; etinden, sütünden ve yününden faydalandığımız hayvanlar dışında da canlılarla ortak bir dünyada yaşadığımızın farkına varmanızı rica edeceğim. Koyunlar sizin et yemeniz için dünyaya gelmiş olabilir ama kediler, köpekler, kaplumbağalar ya da kuşlar şüphesiz ki siz eziyet edebilin diye yaratılmadılar. 
Yarın aynı zamanda Dünya Hayvan Hakları Günü. Kutsal bayramınızı kutladıktan sonra, doğa anayı paylaştığımız canlılara da bir parça vakit ayırsanız, onlar için de bir şeyler yapsanız fena mı? 
En azından yaşam alanlarına müdahale etmeseniz, arabanızla giderken ezip geçmeseniz, kapınızın önüne bir kap yemek ile su koysanız ya da ekmek kırıntılarını camınızın önünde biriktir-
seniz diyorum. Birlikte uyum içerisinde yaşamamız gereken canlılara hak ettikleri saygıyı göstermeyi deneseniz ve hatta çocuklarınıza da öğretseniz…
Şu soğuk kış günlerinde evinizde misafir edin demiyorum ama sıcak bir yuva her canlının hakkıysa, bizim de yapabileceklerimiz var mutlaka. 
Plastik Sanayicileri Derneği öncülüğünde başlatılan “Yuvaya Dönüşen Plastikler” diye bir proje olduğunun, geri dönüşüme katkıda bulunarak, yani yalnızca plastik atıklarınızı çöplerinizden ayıklayarak evsiz hayvanlara yuva sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? Hem atık plastiklerin doğayı yok etmesine engel olacak hem de doğanın bir parçası olan hayvanlara nefes alabilecekleri sıcak bir yuva sağlamış olacaksınız. 
Projenin detayları ve ben tek başıma ne yapabilirim ki sorusunun yanıtı için www.yuvayadonusenplastikler.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 
Şimdiden herkese iyi bayramlar diler; hepimize, tüm canlılarla uyum içerisinde yaşayabileceğimiz çevreler dilerim. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.