Hava Durumu

İdeal sevgili

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2015 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 08:07
Milyarlarca insanın olduğu bir dünyada milyarlarca sevgili alternatifi olduğunu söylememiz mümkün değil elbette. Her birimiz farklı kültürlerde, farklı evlerde, farklı gözlerle yetiştiğimizden; her birimizin zihnindeki ideal sevgili tanımı farklıdır zira. 
Kimi aşırı ilgi bekler sevgilisinden kimi biraz nefes alacak mesafe, kimi bayılır romantikliğe kimi inanır abartmamak gerektiğine. 
Ortak zevkleri olmayan biriyle mutlu olamayacağına inananlar olduğu gibi, zıt kutupların birbirini çektiği teorisine gönülden katılanlar da var aramızda. 
Kimisi mutlaka kebap sevecek arkadaşım der, kimi futbol sevdalılarını itici bulur, kimi kafası çalışsın der kimi eğitimli kimisi zengin ister. Herkesin kafasındaki ideal sevgilinin belirgin bir özelliği, öne çıkmasını beklediği bir huyu vardır. 
Hayalini kurduğumuz sevgililer belki dünyanın bir ucunda yalnızlıktan sürünmekteler, belki çoktan evlenip çoluk çocuğa karıştılar belki de zaten hâlihazırda yanımızdalar.
Kim bilir belki âşık oldunuz ve aylar geçtikten sonra kafanızdakiyle yanınızdakinin birbirini tutmadığını fark edip şoka girdiniz. 
Sahi, sizin bir sevgilide olmazsa olmaz dediğiniz özellik nedir ki?
Çeşitli üniversitelerin, tabii ki yurtdışında gerçekleştirilen çalışmalardan bahsediyorum, yaptıkları araştırmalar gösteriyor ki; en ideal sevgililer iyi okurlar arasından çıkıyormuş. 
Yani sizin için önemli olan özellik ne olursa olsun, yeni tanıştığınız birinin sizin için ideal sevgili olup olmadığına karar vermeden önce, kitap okuyup okumadığını sormanızı tavsiye ederim. 
İyi okurların empati yeteneğinin ve hayal gücünün gelişmiş olduğunu söyleyen uzmanlar, karşılarındaki insanların düşüncelerini de önemseyen bu ideal sevgililerin sizi yalnızca dinlemediklerini aynı zamanda da anladıklarını belirtiyorlar.
Tabii ki kitap okuyan insanın hayata bakışı farklı olur, ettiğiniz sohbetin tadı bambaşkadır, kelime dağarcığı dudağınızı uçuklatacak cinstendir. 
Ve evet kitap okuyan insan bilgeliği de barındırır içinde, deliliği de. 
Üstelik hediye alması, mutlu etmesi de çok kolaydır. 
Çok okuduğum için ben uydurmadım bunları, uzmanlar söylüyor arkadaşlar, ideal sevgili ya da arkadaş kitap okuyan insanlardır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.