Hava Durumu

İnanç

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2014 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 07:50
İnsanız, inanma ihtiyacıyla geliyoruz dünyaya. Yalnızca Allah’a, dine, kitaba değil kendimize, sevdiklerimize, iyi olduğumuza, güzel günler göreceğimize de inanmak istiyoruz. Her neyi başaracaksak bunu ancak ve ancak inançla yapabiliyoruz. İnanmadığınız bir konuda inat ettiğiniz, sonuna kadar gittiğiniz oldu mu hiç? 
Büyük, küçük, önemli, önemsiz bir sürü şeye inanıyoruz aslında. Günlük yaşamımızı etkileyen, düzenleyen ya da darmadağın eden, insan ilişkilerindeki tavrımızı belirleyen bir sürü inanç var sistemimizde. Yaşadıklarımız, öğrendiklerimiz, hissettiklerimiz falan derken beynimize giren her detay kendimizden büyük bir inanç sistemi kuruyor bünyemizde. Ve sonra farkına varmadan bu sisteme göre davranıyor, çoğu zaman sebeplerimizi bile unutuyor, açıklayamadığımız her şeyin inancımızın bir parçası olduğu yanılgısına kapılıyoruz. Sormayı çoktan unuttuk, sorgulayanları da sevmiyoruz. 
İnanmak, neye inanırsanız inanın, sizi daha iyi birisi yapıyorsa güzeldir. İster Müslüman olun, isterseniz öküze tapın, etrafınızdaki insanlara saygınız yoksa, yeryüzünü paylaştığımız canlıları hiçe sayıyorsanız, dünyanın kendi etrafınızda döndüğünü düşünüyorsanız; inançlı değilsiniz bana göre. 
Başımıza şiddetli ağrılar sokan dünya gündemine baktığımızda, sizin beyninizde yanmaya sebep olan davranışları gerçekleştiren birçok insan, grup, örgüt; yaptıklarına sebep olarak inançlarını gösteriyorlar ya; kahroluyorum. 
Sizi bilmem ama ben inancından dolayı masum çocukları gözünü kırpmadan öldürdüklerini iddia eden insanların “inançlı” olduklarını değil, “sosyopat” olduklarını düşünüyorum. İnsanlıktan nasiplerini alamadıklarını, iyi ya da kötü herhangi bir duygu hissedemediklerini… 
Hangi inanç, sizden olmayanların acilen ve vahşice katledilmesi gerektiğini söyler ki? Ya da hangi inanç, sizden olmayanların ölümüne kafanızı çevirmenizi tembihler? Yeryüzünde var olan hangi kutsal kitap, zalimlerin safında olanlara cenneti müjdeler? Ve neye inandığını bile bilmeyen insanlar, insanlarımız bütün bu hengâme içerisinde tam olarak hangi cephedeler? 
Neye istiyorsanız ona inanın. Ama inançları yüzünden öldürülen insanlar için sesinizi çıkarmazken, bir gün inancınız yüzünden katledilebileceğinizi de unutmayın. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.