Hava Durumu

İnsanın evi gibisi yok!

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2014 05:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2014 05:18
Nihayet yıl sonuna geldik. Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakırken sanıyorum en çok da hâlâ hayatta olduğumuza şükretmemiz gerekiyor. Yani demem o ki, ufak tefek şeyleri kendinize dert edinmekten vazgeçiniz, bu yılbaşını da evde geçiriyor olmanız dünyanın en kötü şeyi değildir, fazla takılmayınız. Ayrıca insanın evi gibisi de yoktur, bana sorarsanız. 
Yeni yılı evde karşılamanın dışarıda karşılamaya göre bir sürü avantajı vardır. Biz her ne kadar dışarıya çıkmaktan, birilerinin bize servis sunmasından keyif alsak da, evde en rahat giysilerinizle kendi eğlence programı yapmanızın eğlencesi de bambaşka. 
Bir kere evdeyseniz, fiks menü lanetinden uzaksınız demektir. Canınız ne çekiyorsa onu pişirebilir, diyetinize uygun menüler hazırlayabilir, istediğinizi istediğiniz sırada tüketebilirsiniz. Üstelik dışarı çıkmak için harcayacağınız parayla bir kişi değil bütün ev ahalisi eğlenebilirsiniz.
Kıyafet derdiniz de yoktur mesela. Gecenin sonunda topuklu ayakkabıların azizliğine uğramaz, gittiğiniz mekânın havalandırmasına göre çok üşümez ya da sıcaktan yanmazsınız. Zira evin sıcaklığının kontrolü de elinizdedir ne de olsa. 
Programı kendiniz belirlersiniz. Yani sizin assolistiniz herkesten önce çıkabilir sahneye. En sevdiğiniz şarkıları dinleme şansınız da olur, kafanız şiştiğinde sesi kısma şansınız da. Bu arada dumansız hava sahanızın sınırlarını da kendiniz çizersiniz, ceza kesecek ya da uyaracak kimse olmaz etrafınızda. 
Yorulduğunuzda, uykunuz geldiğinde yatağınıza olan mesafeniz üç beş adımdan fazla değildir. Hatta uyumak için yatağınıza ulaşmanız da gerekmemektedir, salondaki kanepede de sızabilirsiniz pekâlâ ve sabah sizi uyandırmak için sıraya girmeyecektir zabıta. 
Araba kullanmanız gerekmeyeceğinden kimse sizi promil seviyenizle ilgili de uyarma zahmetinde bulunmayacaktır ayrıca. Taksiye vereceğiniz para da cebinize kalacak, yeni yılın ilk günü yapacağınız kahvaltının bütçesini artıracaktır. 
Velhasıl, yeni yıla evde giriyor olmak, eğlenceli olduğu kadar rahattır da. İçinizdeki çılgın genç kendisini kalabalık ortamlarda dağıtırken görmek istiyorsa hiç düşünmeyin vurun kendinizi en hızlı partilere. Ama yeni yılın ailenizle sımsıcak yuvada da büyük bir keyifle geçirilebileceği dursun aklınızın bir köşesinde. 
Unutmadan, güle güle git 2014, pek de iyi anlaşamadık seninle. Ve sen 2015, lütfen geride bıraktığımız yılı mumla aratma bizlere!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.