Hava Durumu

Kadınlar zaten askerdir

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2016 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 07:44
Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı memleketimizdeki askerlik sistemi üzerinde çalışırlarken, kadınların askerlik yapması da masaya yatırılan konular arasındaymış duyduğumuza göre. Kadınların askerliği “gönüllülük” esasına dayanacağı da söylenenler arasında. Biraz geç kalmadınız mı efendiler, bu ülkede yaşayan her kadın bir askerdir zaten! 
Neden diyeceksiniz, hemen açıklayayım.
 
Türk Dil Kurumu, orduda görev yapan herkesi asker olarak tanımlarken bu tanımlara “yurdunu iyi koruyan ve kahraman özelliği olan” ayrıntısını da ekler. E biz kadınlar da zaten yıllardır yerimizi yurdumuzu, namusumuzu onurumuzu, özgürlüğümüzü varlığımızı, evlatlarımızı sevdiklerimizi korumak için savaşıp durmuyor muyuz? 
Tamam, belki elimizde tüfekler yok ve hiç sipere gitmedik. 

Ama inanın askerlik yapan ortalama bir erkekten daha fazla gece nöbeti tuttuk. 

Tamam, belki savaş taktikleriyle sizin kadar içli dışlı değiliz. Ama inanın sağ salim eve gidebilmek için geliştirdiğimiz taktiklerle her türlü düşmanı devirebiliriz.
 
Kadınların askere alınmasına karşı değilim hatta inanıyorum ki tahmin ettiğinizden daha fazla gönüllü çıkacaktır.
 Siz topuklu ayakkabılar ya da kopan tırnakların arasından kadınlarla dalga geçmeye çalışırken onlar askerliğe de imzalarını atacaklardır.

Hem kadın cinayetlerinin bu kadar yüksek oranlarda olduğu bir ülkede, kadınların temel askerlik eğitimi alması da belki bir nebze olsun karıştırır aklınızı, belki bir nebze olsun korkutur içinizdeki canavarı…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.