Hava Durumu

Kahraman çocuk

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2014 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 08:31
Mutlaka izlemişsinizdir, sosyal medyayı alt üst eden kahraman çocuğun görüntülerini. Hani şu ölü taklidi yaparak arabanın altından kız kardeşini kurtaran ve yüreklerimizi dağlayan çocuğun… Hayatı, düzeni, adaleti, savaşı sorgulamamıza neden olan o görüntüleri izleyip, gerçek olduğunu düşündük hepimiz. 
Videoyu milyonlarca kişi izledikten sonra, işin aslını öğrenmiş bulunuyoruz. Meğer 34 yaşındaki yönetmen Lars Klevberg'in Suriye'deki çatışmaları izledikten sonra kaleme aldığı bir senaryoymuş oynatılan. Amaç da savaş bölgesindeki çocukların yaşadıklarına dikkat çekmek imiş. Bazılarımız önemsemedi bu haberi, bazılarımız sinirlenip aklına geleni saydı. Çocuğu ve kahramanlığı unutup, yönetmenin yaptığının etik olup olmadığını sorgulamaya başladık. Dünyanın birçok yerinde, çatışma ortasında kalan çocukların dramını anında unuttuk. 
Benim takıldığım en önemli nokta bu. Bu unutkanlık sorunu. 
Gerçi zaten görüntüleri izleyip çocuğa yardım etmek ya da ne bileyim savaş alanından kaçırmak için herhangi bir kampanya başlatmış ya da elimizi taşın altına sokmuş değiliz ama çok fena bozuluyorum yaşananları bu kadar kolay unuttuğumuzda. 
Görüntülerin gerçek olmaması, savaşın ortasında kalan ya da savaştan aileleriyle kaçıp sokaklarda yaşamak zorunda bırakılan çocukların yaşadıklarını daha az önemli yapmıyor benim gözümde. 
Biliyorum henüz kendi ülkemizde, yanı başımızda açlıkla, hastalıkla savaşan, hayatta kalmak için dilencilik yapmak zorunda bırakılan, ergenliğine gelmeden başlık parası için babası yaşında adama satılan, eline silah tutuşturulup dava peşine koşulan, umut dolu hayaller yerine korku dolu gecelerle boğuşan çocuklara yardım edemiyoruz. 
Biliyorum, dünyada çocuk bayramına sahip tek ülke olmamıza rağmen, çocuklarımıza bayram gibi bir dünya veremiyoruz. 
Ama bu görmezden gelmemiz, unutmamız için yeterli bir sebep değil. Dünyanın bütün çocukları kahramandır. Dünyanın bütün çocuklarının kendilerinin yalnızca birer çocuk olduğunu hatırlayacak birer kahramana ihtiyacı vardır. 
O kahraman siz olabilirsiniz. Bir çocukla birlikte, dünyanın değişmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın, unutturmayın, başınızı başka yöne çevirip, bu dünyada hiç kötülük yokmuş gibi, her şey bir kurguymuş gibi davranmayın…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.