Hava Durumu

Karlar düşer

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2015 06:59
Bursa’nın en güzel yanlarından biridir kar. Bembeyaz bir örtü gibi şehri sardığında içimize huzur, neşe ve çocukluğumuz dolar. Henüz hiç basılmamış karların üzerinde ayak izlerimizi bırakmayı, kar topuyla birbirimizi vurmayı, kardan adamların yanında poz vermeyi, havadaki kar kokusunu, okulların tatil olmasını falan çok severiz. 
Uzun yıllardır kar gönlümüzü alacak kadar yağıp, özlediğimiz şiddetini göstermese de, karlı havalarda ne yapılacağını iyi bilenlerdeniz şehirce. 
Karın mikropları temizlediğine, toprağı beslediğine, havayı yumuşattığına ve su olarak bize döneceğine inanırız. Doğanın inanılmaz dengesidir bu. Doğanın mucizesidir, karla buluşan Bursa mucize bir şehirdir. 
Kar yolları kapadığında hayatın felç olması bizim için çok alışıldık değildir aslında. Biz yıllarca metreleri bulan ve lapa lapa yağan kar ile yaşadık ne de olsa. Teknoloji ilerledikçe önlem almayı mı unuttuk, rahata mı alıştık bilemiyorum. Okulların tatil olmasına sözüm yok ama karla baş etmesini, kar ile birlikte yaşamasını ve karın tadını çıkarmasını unutmuşuz hissine kapılmadan da edemiyorum. 
Haberleri izlemişsinizdir. Özellikle İstanbul’da trafiğin geldiği hali, insanların yollarda nasıl perişan olduğunu görmüşsünüzdür mutlaka. 
Hayatımızı kolaylaştırıp bize daha önce sunmadığı rahatlığı yaşatmayacaksa, gelişen teknolojinin, yapılan yolların falan ne önemi var diye sormalıyız belki de. Ya da belki, romantik anlar yaşadığımız bu karlı günlerde, çözüm üretmeliyiz bir daha böyle yağdığında yaşayabileceğimiz sorunları gördüğümüze göre. 
Elinizde sıcak bir içecekle pencerenin karşısına geçip, bu doğal mucizenin tadına varmanızı, kar yağdı diye kendinizi eve kapatmayıp sokaklarda çocuklar gibi şen olmanızı ümit ederim. Ama hepsinden çok, bu havalarda dışarıda kalmak zorunda olan canları unutmamanızı, hayatın paylaştıkça artan bir mutluluğa sahip olduğunu aklınızdan çıkarmamanızı ve bu sene karda yaşadığınız problemleri seneye yaşamamanız için önlem almanızı ve alınmasını sağlamanızı dilerim. 
Yürümek karda zordur ama gülümsemek çok kolaydır bu bembeyaz güzelliğin karşısında. 
Kim ne derse desin, kar sana yakışıyor Bursa.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.