Hava Durumu

Kitap kokusu

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 06:59
Günlük yaşamımızı işyerinde bilgisayar evde televizyon, yolda yolakta akıllı telefon ekranlarına bakarak geçirmeye ne kadar alışırsak alışalım, insanın aklını başından alan, ruhunu arındıran “kitap kokusu” diye bir gerçek var şu hayatta. 
Bir kere tutkunu olduğunuzda vazgeçemediğiniz, yalnızca kokusuyla bile büyülenebileceğiniz kitaplar sizi başka dünyalara götürürken, hayatın yalnızca bir ekrana bakmaktan ibaret olmadığını da hatırlatıyorlar. Ve bu ay, kitap tutkunları o çok sevdikleri kokuyla, hikâyelerle ve yazarlarla buluşmak için 14 Mart’ı bekliyorlar. 
Bu yıl 14 - 22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı, dolu dolu bir etkinlik takvimi, hayranı olduğumuz yazarların imza günleri ve elbette bizi bu sıkıcı hayattan bir anlığına da olsa kaçıran kitapların efsanevi dokusuyla buluşturmaya hazırlanıyor. 
Haldun Taner’in 100. yaşını kutlayacak olan kitap fuarı, Çanakkale Savaşı’nın yüzüncü yılını, kadına şiddeti, Müzeyyen Senar’ı ve çocukları da unutmuyor. Gerçekleştirilecek etkinliklerin her birini takip etmeniz bu telaş içerisinde yaşadığımız dünyada biraz zor olsa da, programı inceleyip kaçırmaktan büyük üzüntü duyacaklarınız için şimdiden kendinizi ayarlamanızı tavsiye ederim. 
Ataol Behramoğlu’ndan Can Dündar’a, İlber Ortaylı’dan Ahmet Ümit’e birçok önemli ismi ağırlayacak olan kitap fuarı, hiçbir etkinlik ile saatleriniz uymasa bile sırf milyonlarca kitabın bir araya geldiğinde oluşturduğu o muhteşem kitap kokusunu içinize çekmek için bile ziyaret edilmeye değer diye düşünüyorum. 
İnsanı başka dünyalara götüren, zihninde hiç  olmadığını zannettiği düşünceleri harekete geçiren, asla tatmayacağını sandığı duyguları hissettiren iki yer varsa yeryüzünde, biri kitap fuarlarıdır biri de kütüphane. 
Gazete okumak için vakit ayırmanın bile lüks sayıldığı bu sistemde, kitaplarla haşır neşir olan, okumanın anlamını bilen ve ne olursa olsun kitapların sunduğu dünyadan vazgeçmeyen herkese selam ederim. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.