Hava Durumu

Kitaplar ağaca dönmeli yurdumda

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2015 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2015 08:39
Kitap tutkunu olanlar, yeni bir kitabı ilk kez elinize aldığınızda insanın ruhunu ele geçiren o kokudan haberdardırlar. Hani o yepyeni bir serüvene sürüklenecek olmanın heyecanıyla, kelimelerin büyüsünün sizi götüreceği dünyaların telaşının birleştiği, huzur ve umut veren kitap kokusu. Kitabın hammaddesi ağaçların, doğanın müziğini de taşır içerisinde o koku. Bu yüzden yeniden yaratılamaz, bu yüzden bir kez alışan vazgeçemez.
Ve devamlılığını sağlayabilmemiz için, doğadan aldıklarımızı geri vermek, daha çok kitabımız olabilmesi için daha çok yazarla birlikte daha çok ağaç biriktirmek durumundayız. Tamam, e-book gibi uygulamalar çok revaçtalar ve kullanımları da oldukça kolay ama bütün kitap tutkunları biliyor ki asla kitapların yerini tutamazlar. 
Kitapların özlerine döndüğü, ağaca dönüştüğü "Yitik Öykü" kitabından bahsetmek istiyorum size. Yitik Ülke yayınları tarafından hayata geçirilen projede, okuyucuların kısa hatta çok kısa öyküleri toplanarak, geliriyle ağaç tohumları alınacak ve orman yaratılacak bir kitap hazırlandı, Yitik Öykü. Kadir Aydemir tarafından basıma hazırlanan kitap uzun süredir satışta, Yitik Ülke Yayınları da ikinci sürümü için hazırlıklara başlamış durumda. 
Üstelik siz de yer alabilirsiniz bu kitapta. Önce Yitik Öykü kitabını alıp okumanız, kısa öykünüzü yazdıktan sonra Yitik Ülke ile sosyal paylaşım siteleri üzerinden iletişime geçmeniz yeterli. Hem kısa öykünüzü herkesle paylaşabilir hem de yeşiline âşık olduğumuz memleketimizde daha güzel alanlar yaratılmasına yardımcı olabilirsiniz. 
Birbirinden farklı projelerle, ağaç diken, ihtiyacı olan insanların yardımına koşan bu sevgi dolu yayınevi, insanın içini edebiyat ile ısıtmaya, insanlığa dair umudumuzu ayakta tutmaya, kitap kokusunun içimize işlemesin, sağlamaya devam ediyor. Ne diyelim, yayınları daim, projeleri başarılı, ağaçları köklü olsun… 
Üşenmeyin, alın kâğıdı kalemi elinize, yeryüzünde sizin de basılı bir kısa hikâyeniz olsun…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.