Hava Durumu

Klişeniz batsın!

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2015 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 07:46
Sanal âlemde herkes herkesle dalga geçebiliyor, malumunuz. Kimliğinizi açık etmeden ünlülerle bile ağız dalaşına girebilirsiniz eğer isterseniz. Dünyanın bir ucunda yaşayan halklarla ilgili atıp tutabilir, saçma sapan iddialarda bulunabilir ve çok da rağbet görebilirsiniz. Ama eğlenceli olma hedefiyle çıktığınız yolda şirazeniz kayarsa, kusura bakmayın da tepki almayı hak edersiniz. 
Hayatın eğlenceli tarafında olduğunu düşündüğünüz ve zaman zaman bilgilendirici zaman zaman da hayallere dalmanıza sebep olucu sosyal paylaşım sitelerini bilirsiniz. Hani şu madde madde, adım adım bir sürü gereksiz ve eğlenceli bilgiyle donatılanları. İşte onlardan biri olan listelist.com, duyarlılığını da anlayışını da, kadına saygısını da yitirmiş geçtiğimiz günlerde. 
Dokuz klişe adımda ofis kadınını tanıma kılavuzu adında bir video hazırlayan arkadaşlar ya hiç ofiste çalışmamış ya da kadınlarla hiç tanışmamışlar. Üçüncü ihtimal ise asla bir kadın tarafından sevilmemiş olmanın intikamını almaya çalışmaları olabilir. Tamam, başlıkta klişelerden bahsettiklerini söylemişler zaten ama bunu tanıma kılavuzu olarak sunmaya kalkmaları oldukça sinir bozucu. 
Neymiş efendim ofis kadını sabah işe gelir gelmez saçını düzeltirmiş, oje tutkusu ofis arkadaşlarını bile bağımlı yaparmış, dedikodu varsa her şeyi u-nuturmuş, sevgilisinden ayrıldığında ofis göle dönermiş de parfümünden insanlar boğulur, topuklu sesinden kimse rahat çalışamazmış. 
Videoyu hazırlayanları da bunu komik bulanları da anlamam ya da saygı duymam mümkün değil. Öyle ki erkekler için hazırladıklarını izleme zahmetine bile girmedim. Buram buram sığlık kokan çalışmanın ülkemizde çalışan kadına bakış açısını özetlediğini düşünmek bile yeterince iç karartıcı. 
Sevgili listelist video editörleri, size ofis kadınlarıyla ilgili birkaç hatırlatma yapmak isterim izninizle. Erkeklerden çok daha fazla çalışsalar da sırf kadın oldukları için eşit maaş alamadıklarından bahsetmemişsiniz ne de olsa. Ofis erkeği iş çıkışı mabadını devirip maç izlerken kadının yemekle, çamaşırla, çocuklarla ilgilendiğini de eklememişsiniz. 
Topuklu giymezse kendine güveni yok, giyerse hafif meşrep gözüyle baktığınızı söylemeyi de unutmuşsunuz. Bekâr ya da Allah korusun boşanmış bir kadınsa ofis içerisinde tacizden kurtulmak için kaç takla atması gerektiğinden, nasıl hayatta kalabildiğinden de dem vurmamışsınız. 
İşler ters gidip de ofis kadını sinirlenirse “ayın malum günü galiba” diye şaka yapan kaba çalışma arkadaşlarından da söz etmemişsiniz. Ne kadar güçlüyse o kadar frijit olduğunu düşündüğünüzü gizlemeyi sürdürmüş, kadınların diyet, dedikodu, süs ve erkek meraklısı olduğunu savunmuşsunuz. Komik olmadığınız gibi özür dilemesi gereken seksist düşünce    sizlersiniz. Saygılarımla… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.