Hava Durumu

Macera dolu Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2015 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 07:08
Bir belediyenin gençlik için etkinlik yapması, kentin gençliğine yatırım yapan projelere imza atması önemlidir. Çünkü gençlik yılları hepimiz için arayışla geçer. Kim olduğumuzu, kim olacağımızı, ne yapmak istediğimizi, hayattaki amacımızı arar dururuz. Ve bu arayış sürecinde en çok ihti-yacımız olan deneyimleri elde etmek için hepimiz aynı şartlara sahip değilizdir ne yazık ki… En çok da bu yüzden önemserim gençliğe yönelik projeleri. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Maceraya Hazır Mısın Bursa?” sloganıyla bir gençlik şöleni düzenliyor. 24-26 Mayıs tarihleri arasında Fatih Sultan Mehmet Hastane Alanı’ndan düzenlenecek olan şölende gençler birbirinden farklı parkurlarda yarışacak ve gün boyu süren DJ performanslarıyla da eğlencenin doruğuna çıkacakmış. Heyecanla bekliyorum. 
İçimdeki genç parkurlara katılmak ya da adrenalinin verdiği hızla hazzı yaşamak istediğinden değil elbette. Gittikçe grileşen kentlerde yaşayan gençlerimizin nasıl bir maceranın kucağına atılacağını merak ettiğimden. 
Bizler, ağaçlara tırmanabilen son çocuklardık belki de. Bilgisayarların, internetin ya da akıllı telefonların boyunduruğuna girmemiştik. Henüz sokak oyunları ekran karşısında oynanmaya başlamamıştı. Ellerimizi çamura, yüzümüzü toprağa bulama şansımız vardı. Tek katlı ahşap evler yıkıldıkça azalan oyun alanları yüzünden eve hapsolan, gelecek kaygısıyla okul ve dershane arasında mekik dokuyan gençlerimizin sanıyorum en çok böyle bir maceraya ihtiyaçları vardı… 
Parkur yarışmalarının yanında benim gibi meraklıların kendi egolarını yatıştırabileceği etkinlik alanları da kurulduğunu sevinçle paylaşır, son gün Mustafa Ceceli konseri olacağını da eklemek isterim. 
Büyük şehirlerde yaşamak artık başlı başına bir macera sayılıyor olsa da, afişinde kullanılan fotoğrafla bile heyecanlandıran etkinliğin kalıcı olmasını, gençler dışında kendini hala genç hissedenler için de ayrıca parkur kurulmasını dilerim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.