Hava Durumu

Mart kapıdan baktırır

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 06:59
Eskilerimiz Mart ayının kapıdan baktırdığını söylerken soğuğundan ve kazma kürek yaktırmasından bahsediyor olsalar da, devrin ve de iklimin değişmesiyle Mart artık başka nedenlerle çıkarıyor kafamıza dışarıya. 
Havalar bir açıp bir kaparken aklımızı da karıştırmıyor değil ama uzun süren kışın rehavetini üzerimizden atmaya başlayıp, gelmek üzere olan baharı karşılamaya hazırlanıyor ve kaçıncı cemre ne zaman düştü takip etmeden duramıyoruz. 
Mart ayının kediler için önemli olduğu görüşü daha yaygın olsa da, ben insanların içlerindeki bütün duyguları alt üst etmesi, bir ay içerisinde neredeyse dört mevsimi aynı anda yaşatması ve kalbimizin yerini bize hatırlatması bakımından bizim için daha önemli olduğunu düşünmüşümdür hep. 
Kalın atkılardan berelerden kurtulmaya, şehrin yavaş yavaş artan temposuyla birlikte hayata ayak uydurmaya, kafamızı kaldırıp gökyüzüne bakmaya ve doğanın uyanışına şahit olmaya başlıyoruz mart ayıyla birlikte. 
Gün ve gece eşitliğini yaşıyor, küresel ısınma ne kadar etkilerse etkilesin hala yağmurların yağabildiği bir şehirde yaşamanın tadını çıkarıyoruz. 
Bahar ayları geldiğinde gevşediği sanılan gönül yaylarının da bu ayda kendilerini hatırlattığını, ne zamandır bastırmaya çalıştığımız duygularımızı depreştirerek aklımızla oynadığını da eklemem gerek sanıyorum. Siz bakmayın filmlerde, dizilerde anlatılanlara; aşk dediğin Mart     ayında doğar, mart ayında gelir kapınıza. 
Üstelik yalnızca bizim ya da yalnızca doğanın uyanmasıyla da geçip gitmez bu ay. Şehir de uyanmaya başlar, doğaya ayak uydururcasına. Toprakla hiç işi olmayan, gri betonların arasında yaşam savaşı veren milyonlarca insan, nereden geldiğini bilmedikleri bir enerjiyle dolar ay sonunda. 
Mart ayı dert ayı değildir, tüm bunlar benim en sevdiğim bu ayda doğduğu için kurulan cümleler de değildir, anlarsınız etrafınıza bakacak vakti bulduğunuzda. 
Şehrimizde çok güzel şeyler yaşanıyor, tiyatro festivallerini kitap fuarları takip ediyor, karanlığın yorgunluğunu üzerinden atmaya başlayan Bursa sizi, evinizden çıkmaya ve hayata karışmaya çağırıyor, daha ne olsun?
Yani mart kapıdan baktırıyorsa, yeter eve kapandığın biraz dışarı çık da yaşa demek istediğindendir, yanlış anlamayın. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.