Hava Durumu

Müziklerin Efendisi

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2014 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2014 07:38
Sinemayı severiz değil mi, hepimiz. Peki ya bir filmi izlerken kulağımıza gelen, ruhumuzu okşayan, aklımıza yer eden müzikleri? Yani şimdi "Selvi Boylum Al Yazmalım" desem, beyninizin arka planında anında çalmaya başlamaz mı yüreğimize işleyen o efsane müziği? 
Film müziklerinin, neredeyse anlatılan hikâye kadar önemli olduğunu bize, imza attığı bestelerle Cahit Berkay anlatmadı mı? 
Bu yıl Türk sinemamızın yüzüncü yılı, bildiğiniz üzere. Ve bu kapsamda birçok farklı etkinliğe imza atılıyor memleketin farklı köşelerinde. Bursalılar olarak bu etkinliklerden belki de en güzellerinden bir tanesine ev sahipliği yapacağımız için ne kadar mutlu olsak azdır. Sonuçta “Müziklerin Efendisi” geliyor şehrimize. Kendisine bu sıfatı uygun bulan internet zekisi kimdir bilmiyorum ama gönülden tebrik ediyorum. 
Nilüfer Belediyesi'nin organizasyonuyla usta sanatçı Cahit Berkay 7 Aralık Pazar akşamı Bursalılarla buluşuyor. Sinemamızın yüzüncü yılında “Film Müzikleri Konseri” ile sevenleriyle buluşacak olan bu duayenin bir de konuğu var, Emrah Karaca. 
Beyazperdenin Gülen Yüzleri isimli belgesel gösterimiyle başlayacak olan geceye katılmak için Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi ve Nâzım Hikmet Kültürevi gişelerinden biletinizi temin edebilirsiniz. Tabii çok geç kalmadığınızı umarak!
Yeni dönem Türk sinemasıyla ilgili birçok şey söylenebilir elbette. Övgüler düzülebilir, çağ atladığımız düşünülebilir ya da acımasızca eleştirilebilir. Ama dönem filmlerine ses çıkarılmaz benim fikrimce. Yani insan nasıl olur da o siyah beyaz güzelliklere, o naif ve samimi duyguların perdeye yansımasına ya da Türkan Şoray'ın gözleriyle anlattığı aşkının gerçekliğine laf edebilir ki? 
Sinemamızın iki yüzüncü yılını görme şansımız olmayacak, ölüme meydan okuyamayacağımıza göre. Ne kadar gelişecek ya da değişeceğiz, göremeyeceğiz. Ama yüzüncü yılına şahit olmanın tadını çıkarabilir, başımızda kavak yelleri estiren o güzel müziklerle ruhumuzu besleyebilir, bütün o eski filmleri izlemek için vakit ayırıp tarihimize bir selam gönderebiliriz. 
Yani elbette pazar akşamınızı nasıl geçireceğinizi siz bilirsiniz. Ama en büyük zevklerimizden biri olan sinemanın en güzel müziklerine imza atan bir ustanın konserini kaçırırsanız, ilerde çok üzülebilirsiniz. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.