Hava Durumu

Ne güzel dostumuzsun sen edebiyat!

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2014 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2014 08:45
Kelimelerin büyüsünü keşfedememiş insanların hayatı hep biraz eksik yaşadığını düşünürüm. Liseden mezun olduktan sonra kitapların eşsiz ve engin deryasında bir gezintiye çıkmamış olanların, bütün dünyayı yürüyerek gezseler yeterince zevk alamayacaklarına inanırım. Ve hep yazı ile edebiyat ile olan ilişkilerimizin daha iyi olması için dua eder, ne zaman okumak ya da yazmakla ilgili bir etkinlik düzenlense heyecan duyarım. 
Ekim ayının gelmesiyle başlayan kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor,  malumunuz. Perde açan tiyat-roların, gişe bekleyen iddialı filmlerin yanında, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ekim ayı etkinlikleri kapsamında kelimelerle aranızı düzeltme şansına da sahipsiniz. 
14 Ekim Salı günü, çocuk kitap-larının önemli isimlerinden Fatih Erdoğan, çocuklarla buluşacak ve kitaplardan, kitapların hayatımıza kattıklarından bahsedecek. Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenecek etkinlik için rezervasyon yaptırmanız yeterli.
23 Ekim Perşembe günü de, kendiniz için bir şey yapıp, Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenecek olan “Hakan Akdoğan ile Edebi Kazılar”a gidebilir, Yunus Nadi Roman Ödülü kazanmış bir yazarın ağzından, yeni kitabının satır         aralarını dinleyebilirsiniz. 
30 Ekim günü de, Eray Canberk ile Şairin Şiir Evreni’ni keşfe çıkabilir, yan yana gelen sözcüklerin kan akışımızı nasıl değiştirdiğine bir kez daha şahit olabilirsiniz. 
Sinemaya gitmek, alışveriş merkezlerinde arkadaşlarımız-la kahve içmek ya da konserlerde enerjimizi atmak ne kadar eğlenceli olsa da, okuma yazma oranının acınacak durumda olduğu yurdumuzda düzenlenen edebi etkinlikleri doldurmak; okumanın ve yazmanın tadını bilen herkesin boynunun borcudur diye düşünüyorum. 
Hayata farklı bir yerden bakmak, içimizde yaşayan farklı dünyaları keşfetmek, derdimizi anlatmak ya da atmak için en çok buna ihtiyacımız var gibi görünüyor… Daha çok okumalı, daha çok soru sormalı ve daha çok hayal kurmalıyız… Kendimizi de, yaşadığımız ülkeyi de ancak böyle kurtarırız…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.